Mardin İlinde Üzüme Dayalı Gıda Sanayisini Geliştirme Olanakları
dc.contributor.author | Doğan, Yusuf | |
dc.contributor.author | Korkmaz, Aziz | |
dc.contributor.other | 06.02. Department of Plant Protection / Bitki Koruma Bölümü | |
dc.contributor.other | 09.03. Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü | |
dc.contributor.other | 06. Faculty of Agricultural Sciences and Technologies in Kızıltepe / Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi | |
dc.contributor.other | 9. Faculty of Health Sciences / Sağlık Bilimleri Fakültesi | |
dc.contributor.other | 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi | |
dc.date.accessioned | 2023-12-28T11:40:11Z | |
dc.date.available | 2023-12-28T11:40:11Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.description.abstract | Bu bölümde tespit edilen sorunlar ve bunlara önerilen çözümlerin benzerleri, bağcılıkla ilgili ülkemiz geneli veya başka bölgelerimiz için daha önce gerçekleştirilmiş birçok çalışma, forum, çalıştay veya araştırmada da dile getirilmiştir. Mardin özelinde, üzüme dayalı yöresel ürün sanayisinin geliştirilmesine dönük önerilen çözümler, genel olarak teknik ve mali başlıklar altında sınıflandırılabilir. Bu çözümlerden bir kısmı işletmecileri de ilgilendirmekle beraber bunların çoğu kamu kurumları sorumluluğundadır. Dolayısıyla, kırsal kalkınma planlamalarımızda veya ilgili yatırım programlarımız bünyesinde öncelikle bu önerilere hizmet edebilecek uygulama stratejilerinin geliştirilmesi esastır. Aksi halde, bu çözüm önerileri tavsiye olmaktan öteye geçemeyecektir. | en_US |
dc.identifier.citation | Korkmaz, A. (2022). Mardin İlinde Üzüme Dayalı Gıda Sanayisini Geliştirme Olanakları. Doğan, Y., Acıbuca, V. (Ed), “Mardin İli Tarımında Ekonomik Sürdürülebilirliğe Yönelik Akademik Yaklaşımlar” içinde (143-162 ss). Mardin | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-605-4202-91-1 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12514/5301 | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.publisher | Mardin Artuklu Üniversitesi Yayınları | en_US |
dc.relation.ispartof | Mardin İli Tarımında Ekonomik Sürdürülebilirliğe Yönelik Akademik Yaklaşımlar | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Mardin, Bağcılık, Üzüm, Gıda Sanayi | en_US |
dc.title | Mardin İlinde Üzüme Dayalı Gıda Sanayisini Geliştirme Olanakları | en_US |
dc.type | Book Part | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
gdc.author.id | 0000-0002-5221-6722 | |
gdc.author.institutional | Korkmaz, Aziz | |
gdc.author.scopusid | 57194679841 | |
gdc.author.wosid | Y-9166-2018 | |
gdc.coar.access | open access | |
gdc.coar.type | text::book::book part | |
gdc.description.department | MAÜ, Fakülteler, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü | en_US |
gdc.description.endpage | 162 | en_US |
gdc.description.publicationcategory | Kitap Bölümü - Uluslararası | en_US |
gdc.description.startpage | 143 | en_US |
relation.isAuthorOfPublication | 0a1c3bd0-094e-44a8-afd7-d5edfe2b8eb8 | |
relation.isAuthorOfPublication | 90b63c5a-ac34-49c0-b6ec-ace55d660cb1 | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | 0a1c3bd0-094e-44a8-afd7-d5edfe2b8eb8 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 86501985-1fca-4061-9e76-b002cefc1478 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd | |
relation.isOrgUnitOfPublication | d9618d1f-a92d-4cc5-bd6e-4e844fc4ea38 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 632fabc5-6bb5-43ef-8a92-8f603b8b9d34 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | 86501985-1fca-4061-9e76-b002cefc1478 |
Files
Original bundle
1 - 1 of 1
Loading...
- Name:
- Mardin İlinde Üzüme Dayalı Gıda Sanayisini Geliştirme Olanakları.pdf
- Size:
- 732.97 KB
- Format:
- Adobe Portable Document Format
- Description:
- Kitap Bölümü
License bundle
1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
- Name:
- license.txt
- Size:
- 1.44 KB
- Format:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Description: