Foodscape: Kavramsal Bir Bakış

dc.contributor.author Günay, Semra
dc.contributor.author Yılmaz, Emircan
dc.contributor.other 11.01. Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
dc.contributor.other 11. Faculty of Tourism / Turizm Fakültesi
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2023-12-19T07:09:46Z
dc.date.available 2023-12-19T07:09:46Z
dc.date.issued 2022
dc.description.abstract Foodscape kavramı, yemek kültürlerinin temelini oluşturan ve yaratan maddi gerçekler ilebirlikte yemeklerin kültürel alanlarını ve uygulamalarını anlamanın önemli bir yoludur.Foodscape kavramının yemeğin mekânsal bağlamını ve yemek ile insanlar arasındaki ilişkiyivurgulayan düşünce biçimini yansıttığı kabul edilmektedir. Foodscape, gıda coğrafyasıiçerisinde yer alan bir kavramdır. Bu nedenle bu çalışmada gıda coğrafyası ve foodscapekavramları hakkında var olan tanımları ortaya koymak ve foodscape kavramı ile ilgili genelyapıyı değerlendirme yapmak amaçlanmıştır. Araştırmada, foodscape terimi kullanılaraksistematik bir literatür incelemesi yapılmıştır. Araştırma kapsamına, 2009-2022 yılları arasındafoodscape terimi ile ilgili yayınlanan çalışmalar dâhil edilmiştir. Literatürde foodscape kavramıile ilgili birçok çalışmanın bulunduğu ancak bu çalışmaların her birinin farklı bir odak noktasınadeğindiği görülmektedir. Nispeten yeni ve dikkat çekici bir konu olan foodscape, planlama,pazarlama ve yönetimsel açıdan hem turizm hem de gastronomi ve mutfak sanatları alanındaaçılım yaratabilecek bir konuma sahip olabilir. Gelecekte Türkiye’de de foodscape kavramıiçerisinde bulunan sokak yemekleri foodscapesi ile birlikte gastronomi turizmi ve destinasyonfoodscapesleri ile ilgili çalışmaların yapılması, Türkiye’nin gastronomi turizmi potansiyelinekatkıda bulunabilir. en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/5031
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress en_US
dc.relation.ispartof VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Gastronomi ve Mutfak Sanatları en_US
dc.subject Gıda Coğrafyası en_US
dc.subject Foodscape en_US
dc.title Foodscape: Kavramsal Bir Bakış en_US
dc.type Conference Object en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.id 0000-0002-4099-9782
gdc.author.institutional Yılmaz, Emircan
gdc.author.institutional Yılmaz, Emircan
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::conference output
gdc.description.department MAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü en_US
gdc.description.publicationcategory Konferans Öğesi - Uluslararası - Başka Kurum Yazarı en_US
relation.isAuthorOfPublication e02f44d7-f3e7-462d-a3d2-db89c3c2ea99
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery e02f44d7-f3e7-462d-a3d2-db89c3c2ea99
relation.isOrgUnitOfPublication 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e
relation.isOrgUnitOfPublication 46d347b2-ca6c-437b-a25c-534fb8c461ba
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
FOODSCAPEKAVRAMSALBRBAKI.pdf
Size:
2.3 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: