MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Gümüş Nano Materyallerin Sentezi, Karakterizasyonu ve Antimikrobiyal Aktiviteleri

No Thumbnail Available

Date

2021

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Nursing / Hemşirelik Bölümü
Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, 1996 yılında Dicle Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş olup, 2007 yılında kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 2019 yılında 30749 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi uyarınca Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak resmî gazetede yayımlanan Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nun Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesine yönelik karar ile Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, bilimsel gelişmelere dayalı olarak toplumun sağlık gereksinimlerine yanıt vermek için, etik değerlere uygun, etkili iletişim sağlayan, problem çözme ve araştırma becerilerine sahip, değişim yaratabilen, insan haklarına saygılı lisans düzeyinde hemşire yetiştirmektedir. Bu bölümden mezun olan hemşireler büyük oranda hastanelerde hemşirelik yapmakla beraber farklı alanlarda çalışma imkanlarına da sahiplerdir.

Journal Issue

Events

Abstract

Gümüş nano materyallerin kullanım alanları oldukça yaygındır. Farklı sentezleme yöntemleri ile elde edilebilirler. Bu çalışmada, gümüş nano materyaller (AgNP’ler) biyosentez yöntemi kullanılarak ekonomik ve basit bir şekilde elde edildi. Sentez sonucunda elde edilen AgNP’ler UV-visiblespektrofotometre (UV-Vis.), Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM), X- Işınımı Kırınımı Difraktrometresi (XRD), Fourier dönüşümü kızılötesi spektroskopisi (FTIR), Zeta potansiyeli cihazları kullanılarak karakterize edildi. AgNP’lerin 426.66 nm dalga boyunda maksimum absorbansa sahip oldukları, küresel morfolojik yapı sergiledikleri, 17.68 nm kristal nano boyut ve yüzey yüklerinin -20.9 mV zeta potansiyeli dağılımı gösterdiği değerlendirildi. Patojen mikroorganizmalar üzerinde Minumum İnhibisyon Konsantrasyonları (MİK) 0.03-0.5 mg/L olarak mikrodilusyon yöntemi kullanılarak tespit edildi.

Description

Keywords

Kimya, Tıbbi

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

N/A

Scopus Q

N/A

Source

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Dergisi

Volume

12

Issue

2

Start Page

347

End Page

354