Doğan, YusufKorkmaz, Aziz06.02. Department of Plant Protection / Bitki Koruma Bölümü09.03. Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü06. Faculty of Agricultural Sciences and Technologies in Kızıltepe / Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi9. Faculty of Health Sciences / Sağlık Bilimleri Fakültesi01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi2023-12-282023-12-282022Korkmaz, A. (2022). Mardin İlinde Üzüme Dayalı Gıda Sanayisini Geliştirme Olanakları. Doğan, Y., Acıbuca, V. (Ed), “Mardin İli Tarımında Ekonomik Sürdürülebilirliğe Yönelik Akademik Yaklaşımlar” içinde (143-162 ss). Mardin978-605-4202-91-1https://hdl.handle.net/20.500.12514/5301Bu bölümde tespit edilen sorunlar ve bunlara önerilen çözümlerin benzerleri, bağcılıkla ilgili ülkemiz geneli veya başka bölgelerimiz için daha önce gerçekleştirilmiş birçok çalışma, forum, çalıştay veya araştırmada da dile getirilmiştir. Mardin özelinde, üzüme dayalı yöresel ürün sanayisinin geliştirilmesine dönük önerilen çözümler, genel olarak teknik ve mali başlıklar altında sınıflandırılabilir. Bu çözümlerden bir kısmı işletmecileri de ilgilendirmekle beraber bunların çoğu kamu kurumları sorumluluğundadır. Dolayısıyla, kırsal kalkınma planlamalarımızda veya ilgili yatırım programlarımız bünyesinde öncelikle bu önerilere hizmet edebilecek uygulama stratejilerinin geliştirilmesi esastır. Aksi halde, bu çözüm önerileri tavsiye olmaktan öteye geçemeyecektir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessMardin, Bağcılık, Üzüm, Gıda SanayiMardin İlinde Üzüme Dayalı Gıda Sanayisini Geliştirme OlanaklarıBook Part