Özaltaş Serçek, GülserenAlkandemir, Ali18.07. Department of Culinary Arts / Aşçılık Bölümü11.03. Department of Tourism Management / Turizm İşletmeciliği Bölümü11. Faculty of Tourism / Turizm Fakültesi18. Vocational Higher School of Midyat/ Midyat Meslek Yüksekokulu01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi2023-12-072023-12-072022https://hdl.handle.net/20.500.12514/4453Bu bölümde İç Anadolu Bölgesinin özellikleri, flora ve faunası, bölgenin başlıca ürünleri, gastronomik unsurları, coğrafi işaretli ürünler ve belli başlı yemekler hakkında bilgiler yer almaktadır. Bölgenin Genel Özellikleri İç Anadolu Bölgesi, Türkiye’nin orta kesimlerinde bulunmakta almakta olup, kuzeyinde Karadeniz dağları, doğusunda Doğu Anadolu dağ sıraları, güneyinde Akdeniz bölgesi ve Toroslar, batısında Ege Bölgesi’nin denize doğru uzanan dağ sıraları, küçük bir alan ile Marmara Bölgesi ile çevrilidir (1). Erciyes Dağı ve Hasan Dağı gibi volkanik dağ kütleleri sayılmazsa İç Anadolu Bölgesi düz bir platodan oluşmaktadır (2).trinfo:eu-repo/semantics/closedAccessİç Anadolu BölgesiBook Part