Çetiner, EsraKorkmaz, AzizKarakuş, Mehmet ŞükrüAtasoy, Ahmet Ferit09.03. Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü9. Faculty of Health Sciences / Sağlık Bilimleri Fakültesi01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi2023-12-282023-12-282022Çetiner, E., Karakuş, M. Ş., Korkmaz, A., Atasoy, A. F. (2022). Depolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin pul kırmızıbiberin bazı özellikleri üzerine etkisi. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 26(4), 538-5482587-1358https://doi.org/10.29050/harranziraat.1136959https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1306140/depolama-sicakligi-depolama-suresi-ve-zeytinyagi-ilavesinin-pul-kirmizibiberin-bazi-ozellikleri-uzerine-etkisiBu çalışmada, geleneksel yöntemlerle üretilen pul kırmızıbiberlerin pH, titrasyon asitliği ve renk değerlerine (L*, a*, b*, C* ve h°) depolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin etkileri araştırılmıştır. Depolama sıcaklığı pul kırmızıbiberlerin pH, titrasyon asitliği, L*, a*, b* ve C* değerleri üzerine etkisi çok önemli bulunmuştur (P<0.001). Pul kırmızıbiberlerin pH, titrasyon asitliği, L*, a*, b*, C* ve h° değerleri üzerine depolama süresinin çok önemli olduğu belirlenmiştir (P<0.001). Zeytinyağı ilavesi, pul kırmızıbiberlerin titrasyon asitliği, L*, b*, C* ve h° değerleri üzerine P<0.001 düzeyinde etkili olmuştur. Çalışma sonuçları, pul kırmızıbiberlerin renk kalitesini artırmak amacıyla zeytinyağının ilave edilebileceğini göstermektedir. Ayrıca renk kalitesinin uzun süre korunabilmesi içinde +4 oC’de depolanması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.tr10.29050/harranziraat.1136959info:eu-repo/semantics/openAccessDepolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin pul kırmızıbiberin bazı özellikleri üzerine etkisiDepolama Sıcaklığı, Depolama Süresi ve Zeytinyağı İlavesinin Pul Kırmızıbiberin Bazı Özellikleri Üzerine EtkisiArticle