Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Permanent URI for this communityhttps://hdl.handle.net/20.500.12514/104
Browse
Browsing Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü by Journal "Journal of Gastronomy, Hospitality and Travel"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Article A Netnography Approach On The Guided Pub Crawls Experiences Of Tourists: The Case Of Istanbul(2023) Yiğit, Serkan; Akgül, OnurThe purpose of this research is to examine and understand the experiences of tourists who participate in a guided pub crawls experience in Istanbul. By analyzing tourist reviews, this study used a qualitative case study approach to user-generated content. The data obtained from TripAdvisor, which is the most prominent travel site for tourists, collected from tourist reviews (n:1845) between 18 September and 22 November 2022. The guided pub crawls experience findings are diverse and based on components of guide attributes, memorable experience, safety, satisfaction, recommendation, and revisit intention, value/price, socialization/meet people, and servicescape. Since there are no empirical studies on tourists' guided pub crawls experiences in the tourism literature, it is expected that this study will make a substantial contribution to the existing body of knowledge and fill the gap. Furthermore, from a management perspective, this research gives a thorough insight of the pub crawls experience in tourist destinations.Article Turizm Mezunlarının Yiyecek ve İçecek Sektöründe Kariyerlerine Devam Etmeme Nedenleri Üzerine Nitel Bir Araştırma(2023) Yiğit, SerkanBu çalışma, Türkiye’de yükseköğretim düzeyinde turizm programlarından mezun olup ve kariyerine yiyecek ve içecek sektöründe başladıktan daha sonra sektörden ayrılan çalışanların, bu kararı almasında etkili olan faktörleri belirleme amacındadır. Çalışma kapsamında 29 katılımcı ile 20 Mayıs-02 Temmuz 2023 tarihleri arasında görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Çalışmada veri toplama aracı olarak yarı-yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Çalışmaya katılan katılımcılardan elde edilen verilerin analiz edilmesi sonucunda katılımcıların, yiyecek ve içecek sektöründe kariyerlerine devam etmemelerine neden olan yedi tema ortaya çıkartılmıştır. Bu temalar; uzun ve ağır çalışma koşulları, aile ve sosyal hayattan kopukluk, mesleğin sosyal statüsü ve maaş yetersizliği, kuşak çatışması ve alaylılar, kariyer gelişiminin kısıtlı olması, yasal düzenleme eksikliği ve kurumsallaşamayan işletmeler şeklindedir. Çalışmanın sonuç kısmında ise elde edilen bulgular kapsamında değerlendirmeler yapılmış ve öneriler geliştirilmiştir.