MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Alkandemir, Ali

Loading...
Profile Picture
Name Variants
Ali, A.
Job Title
Öğretim Görevlisi
Email Address
Main Affiliation
Department of Culinary Arts / Aşçılık Bölümü
Status
Website
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

1

Articles

0

Citation Count

0

Supervised Theses

0

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Book Part
    İç Anadolu Bölgesi
    (2022) Alkandemir, Ali; Özaltaş Serçek, Gülseren
    Bu bölümde İç Anadolu Bölgesinin özellikleri, flora ve faunası, bölgenin başlıca ürünleri, gastronomik unsurları, coğrafi işaretli ürünler ve belli başlı yemekler hakkında bilgiler yer almaktadır. Bölgenin Genel Özellikleri İç Anadolu Bölgesi, Türkiye’nin orta kesimlerinde bulunmakta almakta olup, kuzeyinde Karadeniz dağları, doğusunda Doğu Anadolu dağ sıraları, güneyinde Akdeniz bölgesi ve Toroslar, batısında Ege Bölgesi’nin denize doğru uzanan dağ sıraları, küçük bir alan ile Marmara Bölgesi ile çevrilidir (1). Erciyes Dağı ve Hasan Dağı gibi volkanik dağ kütleleri sayılmazsa İç Anadolu Bölgesi düz bir platodan oluşmaktadır (2).