MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Efficiency of Mini VIDAS and Culture Technique for Detection of Campylobacter Spp. In Minced Beef

dc.contributor.author Gürbüz, Semra
dc.contributor.author Semra Gürbüz
dc.contributor.author Sevil Erdenliğ Gürbilek
dc.contributor.other Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
dc.date.accessioned 14.07.201910:49:13
dc.date.accessioned 2019-07-16T20:45:40Z
dc.date.available 14.07.201910:49:13
dc.date.available 2019-07-16T20:45:40Z
dc.date.issued 2015
dc.department [Belirlenecek] en_US
dc.department-temp Mardin Artuklu Üniversitesi en_US
dc.description.abstract Bu çalışma, Bolton ve Preston brothlarda zenginleştirilmiş sığır kıymalarından Campylobacter türlerinin tespitinde, mini VİDAS otomatik immunoassay system ve konvansiyonel kültür tekniğinin etkinliklerinin değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildi. Erzurum ilindeki (Türkiye) yerel marketlerden toplam 92 sığır kıyma örneği toplandı. Camylobacter türlerinin tespiti için sığır kıyması örnekleri, 42oC'de 48 h zenginleştirmeyi takiben mini VIDAS (bioMérieux, France) ve paralel olarak supplement içeren besi yerlerinde test edildi. Pozitif sonuçlar, kontrol suşları (ATCC 33559, ATCC 33560) kullanılarak selektif besiyerlerinde konvansiyonel kültür tekniği ile doğrulandı. İncelenen 92 sığır kıymasının 11 (% 11.95)'i ve 10 (%10.86)'u sırası ile mini VIDAS ve konvansiyonel kültür tekniği ile pozitif bulundu. Konvansiyonel kültür tekniğine göre Mini VIDAS'ın duyarlılığının daha yüksek olduğu ve daha doğru sonuçlar verdiği saptandı. Ayrıca, her iki broth'un zenginleştirme amacıyla etkin olarak kullanılabileceği kanaatine varıldı en_US
dc.description.abstract This study was performed to evaluate the efficiency of the mini VIDAS automated immunoassay system and conventional culture technique to detect Campylobacter species from minced beef enriched in Bolton and Preston broths. A total of 92 minced beef samples were collected from different local markets in Erzurum province in Turkey. Minced beef samples were tested for Campylobacter spp. by the mini VIDAS (bioMérieux, France) in parallel with the culture technique using supplemented agar plates following the enrichment at 42oC for 48 h. Positive results were verified by conventional culture technique with quality control strains (ATCC 33559, ATCC 33560) on selective solid media. Out of 92 minced beef samples, 11 (11.95%) and 10 (10.86%) were positive by the mini VIDAS and culture technique respectively. The sensitivity of mini VIDAS was higher, and provided more accurate results than the conventional culture technique. In addition, both broths can be used efficiently for the enrichment en_US
dc.identifier.endpage 72 en_US
dc.identifier.issn 2146-717X
dc.identifier.issue 2 en_US
dc.identifier.startpage 68 en_US
dc.identifier.trdizinid 193712
dc.identifier.uri https://trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRrek56RXlNZz09
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/1470
dc.identifier.volume 4 en_US
dc.indekslendigikaynak TR-Dizin en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi en_US
dc.relation.publicationcategory Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı en_US]
dc.subject Ziraat en_US
dc.subject Sütçülük ve Hayvan Bilimleri en_US
dc.title Efficiency of Mini VIDAS and Culture Technique for Detection of Campylobacter Spp. In Minced Beef en_US
dc.title.alternative Sığır Kıymalarında Campylobacter Türlerinin Tespitinde Mini VIDAS ve Konvansiyonel Kültür Tekniğinin Etkinliği en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication
relation.isAuthorOfPublication d8905190-0443-4885-9a62-53bc33563a63
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery d8905190-0443-4885-9a62-53bc33563a63
relation.isOrgUnitOfPublication 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e

Files