Bazı Soya Hatlarının Kızıltepe Koşullarındaki Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi

dc.contributor.author Karaaslan, Davut
dc.contributor.author Hatipoğlu, Abdulkerim
dc.contributor.author Hatipoğlu, Abdulkerim
dc.contributor.author Karahan, Halil
dc.contributor.author Ekinci, Remzi
dc.contributor.author Tekin, Şevket
dc.contributor.other 09.03. Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü
dc.contributor.other 9. Faculty of Health Sciences / Sağlık Bilimleri Fakültesi
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2019-05-09T12:32:53Z
dc.date.available 2019-05-09T12:32:53Z
dc.date.issued 2011
dc.description.abstract Bu arastırma; Mardin Kızıltepe Çağıl Köyü ekolojik kosullarında, verim potansiyeli yüksek soya hatlarını belirlemek amacıyla, 2010 yılında Tesadüf Blokları Deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yürütülmüstür. Arastırmada elde edilen verilere göre; en yüksek tohum verimi 275.80 kg/da ile 528 hattından elde edilirken, en düsük 121.36 kg/da ile Bataem-220 hattından elde edilmistir. En yüksek yağ oranı, % 23.01 ile Ata-135 hattından saptanırken, en düsük % 20.50 ile 705 hattından saptanmıstır. En yüksek protein oranı, % 44.99 ile Ataem-7 çesidinden saptanırken, en düsük % 32.44 ile 528 hattından saptanmıstır. Sonuç olarak; verim ve incelenen diğer özellikler bakımından 528, Bataem-204, Ataem-7 ve Ata-135 hatlarının Mardin Kızıltepe Çağıl Köyü ekolojik kosullarına daha uygun olduğu sonucuna varılmıstır. Anahtar Kelimeler: Soya, hat, verim, yağ ve protein oranı en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/245
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher GAP VI. Tarım Kongresi, Şanlıurfa en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Soya, Hat, Verim, Yağ, Protein Oranı en_US
dc.title Bazı Soya Hatlarının Kızıltepe Koşullarındaki Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi en_US
dc.type Other en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type other
gdc.description.department MAÜ, Fakülteler, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü en_US
gdc.description.publicationcategory Kategorisiz en_US
relation.isAuthorOfPublication 8adff579-2c37-4cc1-84b4-08e0f1b093e2
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery 8adff579-2c37-4cc1-84b4-08e0f1b093e2
relation.isOrgUnitOfPublication cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd
relation.isOrgUnitOfPublication 632fabc5-6bb5-43ef-8a92-8f603b8b9d34
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
GAP VI. TARIM KONGRESİ poster_bildiriler.pdf
Size:
5.17 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: