Mardin İlindeki Bulgur İşletmecilerin Satın Aldıkları Durum Buğdayların Fiziksel ve Kalite Özellikleri Yönünden Değerlendirilmesi

dc.contributor.author Doğan, Yusuf
dc.contributor.author Doğan, Serap
dc.contributor.other 06.02. Department of Plant Protection / Bitki Koruma Bölümü
dc.contributor.other 16.04. Department of Irrigation / Sulama Bölümü
dc.contributor.other 06. Faculty of Agricultural Sciences and Technologies in Kızıltepe / Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi
dc.contributor.other 16. School of Vocational Higher School of Kızıltepe/ Kızıltepe Meslek Yüksekokulu
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2024-01-10T10:03:51Z
dc.date.available 2024-01-10T10:03:51Z
dc.date.issued 2021
dc.description.abstract Serin iklim tahılları içinde yer alan buğday ülkemizde ve dünyada diğer ürünlere göre geniş bir alanda yetiştiriciliği yapılmakla birlikte insan beslenmesi açısından önemli kalori ve protein kaynağıdır (Doğan ve Çetiz, 2015). Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesinin içinde bulunduğu verimli hilal olarak bilinen bölgeler makarnalık ve ekmeklik buğday türlerinin gen merkezi olarak bilinmektedir (Heun ve ark., 1995). Dünyanın birçok ülkesi ve Türkiye’de buğday stratejik ürün olmakla beraber temel gıda maddesidir. Buğday çeşitleri başta ekmek olmak üzere makarna, bulgur, erişte, kuskus, bisküvi, kraker, gofret, kek, simit, poaça, kahvaltılık gevrekler, çerez gıdalar, nişasta, vital gluten ve nişasta bazlı şekerler gibi birçok gıdanın üretiminde kullanılmaktadır. Buğdayın öğütülmesi sonucunda elde edilen kepek ise, çoğunlukla yem sanayinde değerlendirilmektedir (Hoseney 1994; Elgün and). en_US
dc.identifier.uri www.artuklu.edu.tr
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/5437
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Mardin Artuklu Üniversitesi Yayın Evi en_US
dc.relation.ispartof Mardin Artuklu Üniversitesi Yayın Evi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Mardin İlindeki Bulgur İşletmecilerin Satın Aldıkları Durum Buğdayların Fiziksel ve Kalite Özellikleri Yönünden Değerlendirilmesi en_US
dc.type Book Part en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.id 0000-0002-1099-6919
gdc.author.institutional Doğan, Serap
gdc.author.institutional Güneş, Zübeyir
gdc.description.department MAÜ, Meslek Yüksekokulları, Kızıltepe Meslek Yüksekokulu, Tohumculuk Bölümü en_US
gdc.description.endpage 155 en_US
gdc.description.issue 1 en_US
gdc.description.publicationcategory Kitap Bölümü - Uluslararası en_US
gdc.description.startpage 141 en_US
gdc.description.volume 1 en_US
relation.isAuthorOfPublication 0a1c3bd0-094e-44a8-afd7-d5edfe2b8eb8
relation.isAuthorOfPublication 325d40fa-8a2e-456f-a735-ff2f1bc0bb6d
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery 0a1c3bd0-094e-44a8-afd7-d5edfe2b8eb8
relation.isOrgUnitOfPublication 86501985-1fca-4061-9e76-b002cefc1478
relation.isOrgUnitOfPublication e4addba1-aa54-4e88-b798-86bf278dd5b2
relation.isOrgUnitOfPublication d9618d1f-a92d-4cc5-bd6e-4e844fc4ea38
relation.isOrgUnitOfPublication 82e6f118-4626-4753-9184-fd7eca5bf101
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 86501985-1fca-4061-9e76-b002cefc1478

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
kitap bölümü 4.pdf
Size:
610.66 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: