MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Turizm Mezunlarının Yiyecek ve İçecek Sektöründe Kariyerlerine Devam Etmeme Nedenleri Üzerine Nitel Bir Araştırma

dc.authorid0000-0003-1284-7236
dc.authorscopusid57219351010
dc.authorwosidU-1584-2019
dc.contributor.authorYiğit, Serkan
dc.date.accessioned2023-12-19T07:46:32Z
dc.date.available2023-12-19T07:46:32Z
dc.date.issued2023
dc.departmentMAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.description.abstractBu çalışma, Türkiye’de yükseköğretim düzeyinde turizm programlarından mezun olup ve kariyerine yiyecek ve içecek sektöründe başladıktan daha sonra sektörden ayrılan çalışanların, bu kararı almasında etkili olan faktörleri belirleme amacındadır. Çalışma kapsamında 29 katılımcı ile 20 Mayıs-02 Temmuz 2023 tarihleri arasında görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Çalışmada veri toplama aracı olarak yarı-yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Çalışmaya katılan katılımcılardan elde edilen verilerin analiz edilmesi sonucunda katılımcıların, yiyecek ve içecek sektöründe kariyerlerine devam etmemelerine neden olan yedi tema ortaya çıkartılmıştır. Bu temalar; uzun ve ağır çalışma koşulları, aile ve sosyal hayattan kopukluk, mesleğin sosyal statüsü ve maaş yetersizliği, kuşak çatışması ve alaylılar, kariyer gelişiminin kısıtlı olması, yasal düzenleme eksikliği ve kurumsallaşamayan işletmeler şeklindedir. Çalışmanın sonuç kısmında ise elde edilen bulgular kapsamında değerlendirmeler yapılmış ve öneriler geliştirilmiştir.en_US
dc.description.provenanceSubmitted by Serkan Yiğit (serkanyigit@artuklu.edu.tr) on 2023-12-04T11:38:13Z No. of bitstreams: 1 2023-vol-6-issue-3-full-text-312.pdf: 646842 bytes, checksum: 7a8f27a38ced3a29657cc1cd07d3d13d (MD5)en
dc.description.provenanceApproved for entry into archive by Günevi Güzel (guneviguzel@artuklu.edu.tr) on 2023-12-19T07:46:31Z (GMT) No. of bitstreams: 1 2023-vol-6-issue-3-full-text-312.pdf: 646842 bytes, checksum: 7a8f27a38ced3a29657cc1cd07d3d13d (MD5)en
dc.description.provenanceMade available in DSpace on 2023-12-19T07:46:32Z (GMT). No. of bitstreams: 1 2023-vol-6-issue-3-full-text-312.pdf: 646842 bytes, checksum: 7a8f27a38ced3a29657cc1cd07d3d13d (MD5) Previous issue date: 2023en
dc.identifier.doi10.33083/joghat.2023.311
dc.identifier.endpage943en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage933en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12514/5040
dc.identifier.volume6en_US
dc.institutionauthorYiğit, Serkan
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofJournal of Gastronomy, Hospitality and Travelen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleTurizm Mezunlarının Yiyecek ve İçecek Sektöründe Kariyerlerine Devam Etmeme Nedenleri Üzerine Nitel Bir Araştırmaen_US
dc.typeArticleen_US
dspace.entity.typePublication

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
2023-vol-6-issue-3-full-text-312.pdf
Size:
631.68 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:
Makale Dosyası

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: