Otel İşletmelerinde Yerel Mutfak Kültürü: Mardin Örneği

dc.contributor.author Coşkun, Gözde Nur
dc.contributor.author Demircan, Şeyhmus
dc.contributor.author Dalgın, Taner
dc.contributor.other 17.08. Department of Hotel, restaurant and Catering / Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
dc.contributor.other 17. Vocational Higher School / Meslek Yüksekokulu
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2025-02-15T19:41:09Z
dc.date.available 2025-02-15T19:41:09Z
dc.date.issued 2021
dc.description.abstract Yöresel yiyecek ve içeceklerle ilgili beklenti ve deneyim, destinasyonun marka algısını etkileyen\rönemli bir unsurdur. Destinasyon hakkındaki pozitif etkiler tekrar ziyaret niyetinde de etkili\rolmakta ve destinasyonun mutfak kültürü hakkındaki imajına katkı sağlamaktadır. Bu\raraştırmanın amacı otellerin menülerinde yer alan yöresel yemeklerin yöreyi ne kadar\ryansıttığını araştırmaktır. Bu amaçla yöresel yiyecek ve içeceklerin o destinasyondaki konaklama\rişletmelerinin menülerinde yer alma durumunu ve müşteriler tarafından talep edilme durumu\rbelirlenmiştir. Gerek kültürü gerek tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Mardin,\rzengin mutfak kültürü nedeni ile çalışma alanı olarak seçilmiştir. Mardin ilindeki 3, 4 ve 5 yıldızlı\rotellerin üst ve orta kademe yöneticileri ve mutfak personeli ile yarı yapılandırılmış mülakat\r(görüşme) formu üzerinden mülakat yapılmıştır. Araştırmalar sonucunda otellerin menülerinde\ryöresel yiyecek ve içeceklerin bir kısmına yer verdikleri görülmektedir. Ancak, bazı yöresel\ryemekler yapımının zahmetli olması ve uzun sürmesi sebebiyle, sadece banket organizasyonu\rgibi önceden tüketimin belirli olduğu özel etkinlikler için hazırlanmaktadır. İşletmelerin\rmenülerinde yöresel yemeklere yer verseler de bu yemeklerin tanıtımı ve markalaştırılması ile\rilgili yeterince çaba göstermediği belirlenmiştir. en_US
dc.identifier.doi 10.26677/TR1010.2021.669
dc.identifier.issn 2587-0890
dc.identifier.uri https://doi.org/10.26677/TR1010.2021.669
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/6402
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof Türk Turizm Araştırmaları Dergisi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Otelcilik en_US
dc.subject Konaklama en_US
dc.subject Spor Ve Turizm en_US
dc.subject İşletme en_US
dc.title Otel İşletmelerinde Yerel Mutfak Kültürü: Mardin Örneği en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.institutional Coşkun, Gözde Nur
gdc.bip.impulseclass C5
gdc.bip.influenceclass C5
gdc.bip.popularityclass C5
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::journal::journal article
gdc.description.department Artuklu University en_US
gdc.description.departmenttemp MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ,MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ,MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ en_US
gdc.description.endpage 378 en_US
gdc.description.issue 1 en_US
gdc.description.publicationcategory Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı en_US
gdc.description.scopusquality N/A
gdc.description.startpage 365 en_US
gdc.description.volume 5 en_US
gdc.description.wosquality N/A
gdc.identifier.openalex W3139339646
gdc.oaire.accesstype GOLD
gdc.oaire.diamondjournal false
gdc.oaire.impulse 0.0
gdc.oaire.influence 2.583162E-9
gdc.oaire.isgreen false
gdc.oaire.popularity 1.684737E-9
gdc.oaire.publicfunded false
gdc.oaire.sciencefields 0211 other engineering and technologies
gdc.oaire.sciencefields 02 engineering and technology
gdc.oaire.sciencefields 0101 mathematics
gdc.oaire.sciencefields 01 natural sciences
gdc.openalex.fwci 0.0
gdc.openalex.normalizedpercentile 0.03
gdc.opencitations.count 0
gdc.plumx.mendeley 7
relation.isAuthorOfPublication 47fbfe2f-cac6-4226-8ea6-0a16514dad7d
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery 47fbfe2f-cac6-4226-8ea6-0a16514dad7d
relation.isOrgUnitOfPublication 5d3e5530-0a15-4afb-ac68-bbb3e72d0d91
relation.isOrgUnitOfPublication 7ac23c9e-1f47-4697-a5c8-3fe0c2bfcdb2
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 5d3e5530-0a15-4afb-ac68-bbb3e72d0d91

Files