Mezopotamya’da Doğan ve Hiç Batmayan Mardin Güneşi: Bulgur
dc.contributor.author | Toprak Döşlü, Serap | |
dc.contributor.other | 09.03. Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü | |
dc.contributor.other | 9. Faculty of Health Sciences / Sağlık Bilimleri Fakültesi | |
dc.contributor.other | 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi | |
dc.date.accessioned | 2023-12-28T11:44:13Z | |
dc.date.available | 2023-12-28T11:44:13Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.description.abstract | Bulgur, binlerce yıl öncesine dayanan geçmişe sahip, pek çok kültür ve toplumda yer almış, ilk üretiminden günümüze kadar yöntem olarak değişikliğe uğramamış, lezzetli, besleyici ve doğal bir üründür. Bulgur sadece yemeklerin ana malzemesi olmanın dışında sevinç ve kederde, varlık ve yoklukta, yaşam ve ölümde kültürün bir parçası olarak varlık göstermiştir. Tahıl üretimin ilk yapıldığı yer kabul edilen Mezopotamya topraklarında üretilen bulgur, hem eşsiz Mardin yemeklerinin yapımında kullanılmakta, hem de Türkiye’nin bulgur ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamaktadır. Bu derlemede Mardin bulgurunun hem beslenmedeki hem de mutfak kültüründeki önemi vurgulanmıştır. | en_US |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/2281573 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12514/5310 | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | International Journal of Mardin Studies | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Mezopotamya, Mardin, Mardin Bulguru, Yöresel Yemekler, Mutfak Kültürü. | en_US |
dc.title | Mezopotamya’da Doğan ve Hiç Batmayan Mardin Güneşi: Bulgur | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
gdc.author.id | 0000-0002-5455-8179 | |
gdc.author.institutional | TOPRAK DÖŞLÜ, SERAP | |
gdc.author.institutional | Toprak Döşlü, Serap | |
gdc.author.wosid | AGQ-1130-2022 | |
gdc.coar.access | open access | |
gdc.coar.type | text::journal::journal article | |
gdc.description.department | MAÜ, Fakülteler, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü | en_US |
gdc.description.endpage | 103 | en_US |
gdc.description.issue | 1 | en_US |
gdc.description.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
gdc.description.startpage | 94 | en_US |
gdc.description.volume | 3 | en_US |
relation.isAuthorOfPublication | af7fd1c7-7c8d-4f1b-8b5f-af877ad88cb8 | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | af7fd1c7-7c8d-4f1b-8b5f-af877ad88cb8 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 632fabc5-6bb5-43ef-8a92-8f603b8b9d34 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd |
Files
License bundle
1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
- Name:
- license.txt
- Size:
- 1.44 KB
- Format:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Description: