MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

İç Anadolu Bölgesi

dc.authorid https://orcid.org/0000-0002-5229-2557
dc.authorwosid HJG-4683-2022
dc.contributor.author Akgül, Onur
dc.contributor.other Department of Tourism Guidance / Turizm Rehberliği Bölümü
dc.date.accessioned 2023-12-04T11:58:40Z
dc.date.available 2023-12-04T11:58:40Z
dc.date.issued 2022
dc.department MAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü en_US
dc.description.abstract Günümüzde insanlar sürekli bulundukları, yaşadıkları yerden dünyanın herhangi bir yerine gastronomi temelli hazırlanan tur programlarına dahil olmaktadır. Bu gelişmeye paralel olarak bu eser Türkiye’de yer alan coğrafi bölgelerin gastronomik arz kaynaklarına, gastronomi rotalarına, gastronomi hikayelerine ve gastronomi etkinliklerine yer verilerek hazırlanmıştır.Kitap dokuz bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde gastronomi kavramına ve gastronomi turizmine değinilmektedir. İkinci bölümde gastronomi rehberliğine yer verilmiştir. İlk iki bölümde esere giriş kapsamında temel kavramlar ele alınmıştır. Üçüncü bölümde Akdeniz Bölgesi’ne; dördüncü bölümde Doğu Anadolu Bölgesi’ne; beşinci bölümde Ege Bölgesi’ne; altıncı bölümde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne; yedinci bölümde İç Anadolu Bölgesi’ne; sekizinci bölümde Karadeniz Bölgesi’ne; son bölüm olan dokuzuncu bölümde ise Marmara Bölgesi’ne değinilmektedir.Bu kitapta 13 farklı üniversiteden alanında uzman 15 akademisyen ve yazar görev almıştır. en_US
dc.description.citation Akgül, O. (2022). İç Anadolu Bölgesi. H. Akyurt Kurnaz & A. Kurnaz (Ed.). Gastronomi Rehberliği içinde (ss. 186-232). Detay Yayıncılık en_US
dc.identifier.endpage 232 en_US
dc.identifier.isbn 978-605-254-619-2
dc.identifier.startpage 186 en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/4390
dc.institutionauthor Akgül, Onur
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Detay Yayıncılık en_US
dc.relation.ispartof Gastronomi Rehberliği en_US
dc.relation.publicationcategory Kitap Bölümü - Uluslararası en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.title İç Anadolu Bölgesi en_US
dc.type Book Part en_US
dspace.entity.type Publication
relation.isAuthorOfPublication 837c3935-1abf-4522-a428-3b82513ec552
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery 837c3935-1abf-4522-a428-3b82513ec552
relation.isOrgUnitOfPublication 08a95826-29bf-469a-9bc4-f67424794417
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 08a95826-29bf-469a-9bc4-f67424794417

Files

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: