Çoruh Vadisinin Gastro Kültür Mirası: Yusufeli Mutfak Kültürü ve Yöresel Ürünleri
dc.contributor.author | Engin,Süleyman | |
dc.contributor.author | Öztürk, Mehmet | |
dc.contributor.other | 18.07. Department of Culinary Arts / Aşçılık Bölümü | |
dc.contributor.other | 18. Vocational Higher School of Midyat/ Midyat Meslek Yüksekokulu | |
dc.contributor.other | 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi | |
dc.date.accessioned | 2023-12-25T10:02:47Z | |
dc.date.available | 2023-12-25T10:02:47Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı; Yusufeli mutfak kültürü ve yöresel ürünlere ilişkin çıktıları değerlendirerek sunmaktır. Bu kapsamda elde edilen veriler, Yusufeli’nde 2017 yılında yapılan gastronomi saha çalışmaları esnasında toplanmıştır. Bu kapsamda Çoruh Havzasında yer alan Yusufeli ilçe merkezi ve ilçeye bağlı 63 köy ve beldede yapılan saha çalışmaları neticesinde elde edilen veriler incelenmiştir. Saha çalışması kapsamında Yusufeli’nin geleneksel mutfak kültürüne hakim 60 yaş ve üstü bireylerle görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmeler sonucunda Yusufeli mutfak kültürüne dair 303 yemek reçetesi, 117 yerel ürün tespit edilmiştir. Çalışmanın sonuç kısmında ise; Yusufeli mutfak kültürü ve gastronomik unsurları tanımlanarak aynı zamanda yöresel ürünlerin bölgenin geleneksel mutfak kültürüne nasıl yansıdığına ilişkin değerlendirmeler yapılarak, öneriler geliştirilmiştir. | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12514/5182 | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | 12.Ulusal Kırsal Turizm Kongresi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Çoruh Vadisinin Gastro Kültür Mirası: Yusufeli Mutfak Kültürü ve Yöresel Ürünleri | en_US |
dc.type | Conference Object | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
gdc.author.id | 0000-0001-6775-952X | |
gdc.author.institutional | Engin, Süleyman | |
gdc.author.institutional | Engin, Süleyman | |
gdc.coar.access | open access | |
gdc.coar.type | text::conference output | |
gdc.description.department | MAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü | en_US |
gdc.description.publicationcategory | Konferans Öğesi - Ulusal - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
relation.isAuthorOfPublication | 5ad7df6d-4fb2-4785-8333-73718a12eb0e | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | 5ad7df6d-4fb2-4785-8333-73718a12eb0e | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 8a99c713-2fcb-4a3a-a21f-f8378258b0bd | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 40ad0271-fe36-439f-8e80-c581ab5f293c | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | 8a99c713-2fcb-4a3a-a21f-f8378258b0bd |
Files
Original bundle
1 - 2 of 2
Loading...
- Name:
- Abstract Kırsal Turizm Kongresi - Yusufeli Mutfak Kültürü -.pdf
- Size:
- 185.98 KB
- Format:
- Adobe Portable Document Format
- Description:
Loading...
- Name:
- Abstract Kırsal Turizm Kongresi - Yusufeli Mutfak Kültürü -.pdf
- Size:
- 185.98 KB
- Format:
- Adobe Portable Document Format
- Description:
License bundle
1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
- Name:
- license.txt
- Size:
- 1.44 KB
- Format:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Description: