Çoruh Vadisinin Gastro Kültür Mirası: Yusufeli Mutfak Kültürü ve Yöresel Ürünleri

dc.contributor.author Engin,Süleyman
dc.contributor.author Öztürk, Mehmet
dc.contributor.other 18.07. Department of Culinary Arts / Aşçılık Bölümü
dc.contributor.other 18. Vocational Higher School of Midyat/ Midyat Meslek Yüksekokulu
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2023-12-25T10:02:47Z
dc.date.available 2023-12-25T10:02:47Z
dc.date.issued 2023
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı; Yusufeli mutfak kültürü ve yöresel ürünlere ilişkin çıktıları değerlendirerek sunmaktır. Bu kapsamda elde edilen veriler, Yusufeli’nde 2017 yılında yapılan gastronomi saha çalışmaları esnasında toplanmıştır. Bu kapsamda Çoruh Havzasında yer alan Yusufeli ilçe merkezi ve ilçeye bağlı 63 köy ve beldede yapılan saha çalışmaları neticesinde elde edilen veriler incelenmiştir. Saha çalışması kapsamında Yusufeli’nin geleneksel mutfak kültürüne hakim 60 yaş ve üstü bireylerle görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmeler sonucunda Yusufeli mutfak kültürüne dair 303 yemek reçetesi, 117 yerel ürün tespit edilmiştir. Çalışmanın sonuç kısmında ise; Yusufeli mutfak kültürü ve gastronomik unsurları tanımlanarak aynı zamanda yöresel ürünlerin bölgenin geleneksel mutfak kültürüne nasıl yansıdığına ilişkin değerlendirmeler yapılarak, öneriler geliştirilmiştir. en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/5182
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof 12.Ulusal Kırsal Turizm Kongresi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Çoruh Vadisinin Gastro Kültür Mirası: Yusufeli Mutfak Kültürü ve Yöresel Ürünleri en_US
dc.type Conference Object en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.id 0000-0001-6775-952X
gdc.author.institutional Engin, Süleyman
gdc.author.institutional Engin, Süleyman
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::conference output
gdc.description.department MAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü en_US
gdc.description.publicationcategory Konferans Öğesi - Ulusal - Kurum Öğretim Elemanı en_US
relation.isAuthorOfPublication 5ad7df6d-4fb2-4785-8333-73718a12eb0e
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery 5ad7df6d-4fb2-4785-8333-73718a12eb0e
relation.isOrgUnitOfPublication 8a99c713-2fcb-4a3a-a21f-f8378258b0bd
relation.isOrgUnitOfPublication 40ad0271-fe36-439f-8e80-c581ab5f293c
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 8a99c713-2fcb-4a3a-a21f-f8378258b0bd

Files

Original bundle

Now showing 1 - 2 of 2
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Abstract Kırsal Turizm Kongresi - Yusufeli Mutfak Kültürü -.pdf
Size:
185.98 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Abstract Kırsal Turizm Kongresi - Yusufeli Mutfak Kültürü -.pdf
Size:
185.98 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: