MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Biyojen Aminlerin Gıda Kalitesi ve Güvenliği açısından önemi

dc.contributor.authorGürbüz, Semra
dc.contributor.authorÇelikel Güngör, Aslı
dc.contributor.authorToprak, Lokman
dc.date.accessioned2019-05-16T10:24:37Z
dc.date.available2019-05-16T10:24:37Z
dc.date.issued2018
dc.departmentMAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüen_US
dc.description.abstractBiyojen aminler çoğunlukla amino asitlerin mikrobiyel dekarboksilasyonu sonucu oluşan düşük molekül ağırlıklı organik bazlardır. Gıdalarda bulunan başlıca biyojen aminler histamin, putresin, kadaverin, tiramin, triptamin, 2- feniletilamin, spermin, spermidin ve agmatindir. Gıdalarda biyojen aminlerin oluşumu; ham madde kalitesi, gıdanın fiziko-kimyasal özellikleri, depolama, dağıtım, üretim ve işleme koşulları, dekarboksilaz pozitif mikroorganizmaların mevcudiyeti, serbest amino asit varlığı gibi çok sayıda faktöre bağlıdır. Bu bileşiklerin yüksek miktarlarının tüketimi insanlarda toksik etkiye ve nadiren de ölümlere yol açabilmektedir. Biyojen aminler gıdanın hijyenik kalitesini göstermesi ve tüketimleri neticesinde oluşan toksik etkileri nedeniyle gıda güvenliği açısından önem taşımaktadırlar. Bu çalışmada, gıdalardaki biyojen aminlerin varlığının gıda güvenliği açısından önemi ile tüketici sağlığı açısından oluşturabileceği problemlerinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.en_US
dc.identifier.issn978-605-69046-0-8
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12514/437
dc.language.isoenen_US
dc.publisherANADOLU I. ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR KONGRESİ 28-29 Aralık 2018 – DİYARBAKIR TAM METİN KİTABIen_US
dc.relation.publicationcategoryKategorisizen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyojen Amin, Gıda Güvenliği, Gıda Kalitesi, Fermente Gıdalaren_US
dc.titleBiyojen Aminlerin Gıda Kalitesi ve Güvenliği açısından önemien_US
dc.typePresentationen_US
dspace.entity.typePublication
relation.isAuthorOfPublication67960e71-b8cc-41d8-a639-6be4fc144aef
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery67960e71-b8cc-41d8-a639-6be4fc144aef

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
B. 2 2018 SST BiYOJEN AMiNLERiN GIDA KALĠTESĠ VE GÜVENLĠĞĠ AÇISINDAN ÖNEMĠ.pdf
Size:
1.02 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: