Yeniçağa İlçesinin Sürdürülebilir Turizme Açılmasında Yerel Halkın Tutumu

dc.contributor.author Cavlak, Fatih
dc.contributor.author Toprak, Lokman
dc.contributor.other 11.01. Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
dc.contributor.other 11. Faculty of Tourism / Turizm Fakültesi
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2021-06-01T12:25:40Z
dc.date.available 2021-06-01T12:25:40Z
dc.date.issued 2018
dc.description.abstract Turizm faaliyeti kapsamında kullanılan tüm unsurların ve sonuçlarının gelecek nesiller ile paylaşılabilecek şekilde kullanılması ve korunması düşüncesi sürdürülebilir turizm kavramıyla açıklanmıştır. Araştırmaya konu olan Bolu ili Yeniçağa ilçesinde başlatılmaya çalışılan turizm hareketliliğinin sürdürülebilirlik çerçevesinde halkın tutumu ölçülmüştür. İlçe halkına 8’i değişken olmak üzere 30 soruluk bir anket uygulanmıştır. Anket soruları halkın “soysal yaşantı, ekonomik koşullar ve doğal çevreye” olan tutumunu ölçmüştür. Gruplar arasında en büyük pozitif etki ekonomik koşuldur. Doğal çevre ve sosyal yaşantı için tutum olumlu yöndedir. Araştırma sonucunda toplanan veriler ışığında ilçe halkı sürdürülebilirlik kavramına çok aşına olmadığı, fakat turizmin ilçeye olumlu sonuçlar getireceği inancındadır. Doğal çevre bulgularının düşük seviyede olan pozitif etkisine sebep olarak halkın sürdürülebilirlik bilgisinin yetersiz oluşu tahmin edilmektedir. Araştırma sonucunda ilçede başlayacak turizm faaliyetleri ile ilgili çalışma sonunda önerilerde bulunulmuştur. en_US
dc.description.abstract The notion of sustainable tourism encompasses the thought of usage and preservation of all the components and the related consequences involved in tourism activities, in such a way as to enable us to share such values with next generations. In the present study, the attitude of the local people of the district of Yeniçağa in the province of Bolu was measured with respect to the sustainability of tourism activities attempted to be initiated in the region. A questionnaire of 30 questions including a section of 8 variable questions was applied to the residents in the district. The questions focused on measuring the attitude of the people in terms of ‘’social life, economic conditions and natural environment’’. The greatest positive effect between groups has turned out to be the one concerning economic conditions. Their attitude towards natural environment and social life has also been determined to be positive. In the light of the data obtained as a result the study, even though the residents in the district are not familiar with the notion of sustainability, they think that tourism would yield favorable implications for the district. Low positive effect of the findings as regards natural environment probably results from the lack of knowledge of local people on sustainability. In the concluding part, the study provides a set of recommendations addressing the tourism activities to be initiated in the district. en_US
dc.identifier.citation CAVLAK F,TOPRAK L (2018). Yeniçağa İlçesinin Sürdürülebilir Turizme Açılmasında Yerel Halkın Tutumu. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 2(4), 14 - 25. Doi: 10.26677/tutad.2018. 38 en_US
dc.identifier.doi 10.26677/tutad.2018. 38
dc.identifier.issn 2587-0890
dc.identifier.issn 2587-0890
dc.identifier.uri https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpVMU56TTRPQT09/yenicaga-ilcesinin-surdurulebilir-turizme-acilmasinda-yerel-halkin-tutumu
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/2457
dc.indekslendigikaynak TR-Dizin en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Türk Turizm Araştırmaları Dergisi en_US
dc.relation.ispartof Türk Turizm Araştırmaları Dergisi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Bolu, Ekoloji turizmi, Yeniçağa, Sürdürülebilir turizm. en_US
dc.subject Bolu, Ecological Tourism, Yeniçağa, Sustainable Tourism en_US
dc.title Yeniçağa İlçesinin Sürdürülebilir Turizme Açılmasında Yerel Halkın Tutumu en_US
dc.title.alternative Attitude of Local People in the District of Yeniçağa in Opening up their Region to Sustainable Tourism en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.id 0000-0003-3855-6453
gdc.author.id 0000-0003-3144-2613
gdc.author.institutional Toprak, Lokman
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::journal::journal article
gdc.description.department MAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü en_US
gdc.description.endpage 25 en_US
gdc.description.issue 4 en_US
gdc.description.publicationcategory Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı en_US
gdc.description.startpage 14 en_US
gdc.description.volume 2 en_US
gdc.identifier.trdizinid 355738
relation.isAuthorOfPublication 67960e71-b8cc-41d8-a639-6be4fc144aef
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery 67960e71-b8cc-41d8-a639-6be4fc144aef
relation.isOrgUnitOfPublication 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e
relation.isOrgUnitOfPublication 46d347b2-ca6c-437b-a25c-534fb8c461ba
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
056e1963-ed33-4d2c-89e8-c875d04f21ea.pdf
Size:
462.63 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:
Araştırma Makalesi

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: