TURİST REHBERİNİN YEREL MUTFAK BİLGİSİ VE GASTRONOMİ UZMANLIĞI

dc.contributor.author Arabacıoğlu, Dilan
dc.contributor.other 11.02. Department of Tourism Guidance / Turizm Rehberliği Bölümü
dc.contributor.other 11. Faculty of Tourism / Turizm Fakültesi
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2023-12-04T08:00:23Z
dc.date.available 2023-12-04T08:00:23Z
dc.date.issued 2021
dc.description.abstract Bireylerin temel gereksinimleri arasında yer alan yeme içme ihtiyacı günümüz koşullarında turistlerin seyahat motivasyonlarından birine dönüşerek turistler açısından seyahat edilecek destinasyonun bilinirliğinde önemli bir unsur haline gelmiştir (Hazurhan ve Altıntaş, 2020). Destinasyonların tanıtılmasında ve bölge, ülke imajının yansıtılmasında ise kültür aktarıcısı rolü üstlenen turist rehberleri tercih edilen destinasyonun yeme içme kültürü hakkında turisti tatmin edecek nitelikte bilgiler vermelidir. Turistlerin turistik destinasyonda yerel halkın yeme içme kültürünü öğrenmesi hatta bunu deneyimlemesi turistik hareketin unutulmaz bir deneyime dönüşmesine de imkân verebilmektedir. Bir destinasyonun tarihi, doğal güzellikleri, önemli yapıları ve yerel halkın gelenek ve görenekleri konusunda turistlere bilgi vermekle yükümlü olan çalışanlar turist rehberleridir. Turist rehberlerinin turistlerin destinasyonda yiyecek ve içecekleri deneyimlemelerine yardımcı olmak gibi önemli sorumlulukları bulunmaktadır (Özöğütçü ve Akay: 2019). Turistler, destinasyonda karşılaştıkları ilk kişi olan turist rehberinin doğru bir bilgi kaynağı olduğunu düşünmektedirler. Turist rehberinin vereceği her bir bilgi turistin destinasyondan memnun ayrılarak yeniden ziyaret etme eylemi göstermesine, hatta ağızdan ağıza pazarlama ile çevresindeki bireylerin ziyaretlerine imkân verebilmektedir. Ülkelerin ve tercih edilen turistik bölgelerin yeme içme kültürünün ve yiyeceklerinin tanıtılmasında önemli sorumluluk alan turizm çalışanlarından turist rehberi turistin destinasyona geldiği ilk andan ayrılış süresine dek karşılaştığı kişiler olmanın yanı sıra ülkenin ve bölgenin imajını yansıtarak turiste unutulmaz tur deneyimi sağlayacak olan turist rehberleri yerel mutfak tanıtımında ve gastronomi turizminin gelişiminde de etkin rol almalı, bu alanda kendini geliştirmelidir en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/4353
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Çizgi Yayınevi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title TURİST REHBERİNİN YEREL MUTFAK BİLGİSİ VE GASTRONOMİ UZMANLIĞI en_US
dc.type Book Part en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.id 0000-0003-1470-0959
gdc.author.institutional Arabacıoğlu, Dilan
gdc.author.institutional Arabacıoğlu, Dilan
gdc.author.scopusid 58634962700
gdc.author.wosid JPX-3676-2023
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::book::book part
gdc.description.department MAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü en_US
gdc.description.endpage 164 en_US
gdc.description.publicationcategory Kitap - Uluslararası en_US
gdc.description.startpage 156 en_US
relation.isAuthorOfPublication e39a9687-212b-416b-bc46-240ed1869331
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery e39a9687-212b-416b-bc46-240ed1869331
relation.isOrgUnitOfPublication 08a95826-29bf-469a-9bc4-f67424794417
relation.isOrgUnitOfPublication 46d347b2-ca6c-437b-a25c-534fb8c461ba
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 08a95826-29bf-469a-9bc4-f67424794417

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Rekreasyon ve Turizm Araştırmaları (1) (1).pdf
Size:
4.42 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: