MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

SRGAN Modeli Uygulamaları

No Thumbnail Available

Date

2022

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Computer Technologies / Bilgisayar Teknolojileri Bölümü
Bilgisayar Programcılığı öğrenim süresi 4 yarıyıl olup, eğitim dili Türkçedir. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu bilgisayar teknolojisi ürünlerinin işlevsel kullanımı için gerekli olan yöntem ve teknikleri öğretmek ve bu kurumlarda çalışmak isteyen nitelikle bireyleri yetiştirmektir. Bilgisayar bilimlerinin temel bilgileri ile donatılmış, programlama dillerinin kullanılmasında teknik bilgi ve deneyime sahip, yenilenen teknolojiye kolayca uyum sağlayabilen programcılar yetiştirilmesini sağlayan, bilgi teknolojileri konusunda sadece bölgesel değil ulusal çapta ihtiyaç duyulan nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Mardin Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Programcılığı alanında tecrübeli bir öğretim elemanı kadrosuna sahiptir. Öğrencilerimiz, derslere Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) bünyesinde mevcut olan Canlı Sınıf (sanalsinif.artuklu.edu.tr) sistemi üzerinden katılacaktır. Uygulama gerektiren derslerde ise %30 (Yaklaşık 4 hafta) yüzyüze eğitim alarak Bilgisayar Programcılığı alanıyla ilgili dönem boyunca elde ettikleri teorik birikimi uygulama ve deneyimleme imkanı bulacak ve örgün eğitimin bireye kazandırdığı deneyimleri de yaşama imkanı bulacaklardır. Online (canlı) sunulacak derslere ek olarak, Öğrenme Yönetim Sistemi (oys.artuklu.edu.tr) üzerinden sunulacak etkileşimli öğretim içeriklerinden faydalanabilecek ve Canlı Derslere ait video kayıtlarına da sürekli erişebilecektir.

Journal Issue

Events

Abstract

Araç plaka, yüz tanıma ve tıbbi teşhis gibi görüntü detaylarının önemli olduğu görüntüler için düşük çözünürlüğe sahip görüntüler yetersiz kalmaktadır. Yüksek çözünürlüklere sahip görüntü sistemlerinin depolama ve maliyeti zordur. Bu amaçla düşük çözünürlüğe sahip görüntüden yüksek çözünürlüklü görüntü elde etmek amacıyla SRGAN modeli görüntü iyileştirmede iyi bir teknik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu model tekli bir görüntünün birden fazla görüntüsü kullanılarak yüksek çözünürlük elde etmek için kullanılan bir iyileştirme tekniğidir. Tekli görüntü kullanılarak yapılan görüntü iyileştirme problemi için enterpolasyon tabanlı yöntemler gibi derin öğrenme tabanlı farklı yöntemler önerilmiştir. Enterpolasyon tabanlı yöntemler görüntü iyileştirme için ilk önerilen basit yöntemlerden olmasına rağmen başarılı bir yöntemdi. Fakat detay gerektiren ve yüksek çözünürlük aranan yerlerde yetersiz kalmaktadır. Derin öğrenme yöntemlerinin yaygınlaşması ve evrişimli sinir ağlarının hızla literatüre girmesi süper çözünürlük modellerini de önemli hale getirmiştir. Birçok derin öğrenme tabanlı süper çözünürlük yöntemi bulunmakta olup bu araştırmada SRGAN modeline yer verilmiştir.

Description

Keywords

GAN, SRGAN, Görüntü iyileştirme, Süper Çözünürlük, Derin Öğrenme

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

2nd International Conference on Engineering and Applied Natural Sciences

Volume

Issue

Start Page

284

End Page

286