Turistlerin Süryani Mutfağı Hakkında Görüşleri Üzerine Bir Araştırma

dc.contributor.author Harman, Serhat
dc.contributor.author Gül, Hüseyin
dc.contributor.other 11.02. Department of Tourism Guidance / Turizm Rehberliği Bölümü
dc.contributor.other 11. Faculty of Tourism / Turizm Fakültesi
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2023-12-08T10:45:45Z
dc.date.available 2023-12-08T10:45:45Z
dc.date.issued 2023
dc.description.abstract Çalışmanın ana temasını oluşturan Süryani mutfak kültürü, geçmişten günümüze kadar kültürel bir miras olarak nesilden nesile aktarılmış ve bu yiyecekler sadece fizyolojik ihtiyaçları karşılamaktan ziyade temsil etmiş olduğu kültürel değerlerin hazinesi haline gelmiştir. Bu çalışmanın amacı, Süryani mutfak kültürünün, Mardin’i ziyaret eden ziyaretçiler üzerindeki etkisini ölçmek ve şehri ziyaret eden misafirlerin tutumlarını belirlemektir. Ziyaretçilerin Süryani mutfağı hakkında farkındalık oluşturulması, araştırılması, sürdürülebilirliğini ortaya koymak ve özellikle gastronomi turizmine kazandırılmasını sağlaması açısından önemli olarak değerlendirilmektedir. Çalışmada demografik özelliklerle turistlerin Süryani mutfak kültürüne yönelik algıları ve tutumları ilişkin önemli unsurlar belirlenerek, Mardin’de kalış süreleri ve tekrar ziyaret etme niyetlerine ait bulgular ortaya konulmuştur. Bu perspektifle Süryanilerin ilk yerleşim yeri olduğu düşünülen Mezopotamya’dan başlayarak günümüze değin yaşamış oldukları coğrafyalar araştırılmış, halen varlıklarını sürdürdükleri Tur Abdin (Mardin, Batman, Şırnak) bölgesinde yaşamış oldukları, gelişim ve değişim de bu çalışmada yer verilmiştir. Araştırmanın sonucunda katılımcıların Süryani mutfak kültürünün korunması ve Mardin ilinin gastronomi imajına katkı sağlaması düşüncelerine sahip oldukları gözlemlenmiştir. Bu çalışmada elde edilen bulgular doğrultusunda ilgili literatüre ve Mardin’de turizm ile ilgili planlama yapan paydaşlara katkı sağlaması hedeflenmekte olup, paydaşlara araştırmanın amacı doğrultusunda öneriler geliştirilmiştir en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/4467
dc.language.iso tr en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Turistlerin Süryani Mutfağı Hakkında Görüşleri Üzerine Bir Araştırma en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.institutional Harman, Serhat
gdc.author.institutional Harman, Serhat
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::journal::journal article
gdc.description.department MAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü en_US
gdc.description.publicationcategory Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı en_US
relation.isAuthorOfPublication dcb8de39-f08f-4a39-b46a-079750264dbc
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery dcb8de39-f08f-4a39-b46a-079750264dbc
relation.isOrgUnitOfPublication 08a95826-29bf-469a-9bc4-f67424794417
relation.isOrgUnitOfPublication 46d347b2-ca6c-437b-a25c-534fb8c461ba
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 08a95826-29bf-469a-9bc4-f67424794417

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
638e3d1e-9544-4a92-8b2b-34c02bcd9662.pdf
Size:
1.05 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: