MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Turistlerin Süryani Mutfağı Hakkında Görüşleri Üzerine Bir Araştırma

dc.contributor.authorHarman, Serhat
dc.contributor.authorGül, Hüseyin
dc.date.accessioned2023-12-08T10:45:45Z
dc.date.available2023-12-08T10:45:45Z
dc.date.issued2023
dc.departmentMAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümüen_US
dc.description.abstractÇalışmanın ana temasını oluşturan Süryani mutfak kültürü, geçmişten günümüze kadar kültürel bir miras olarak nesilden nesile aktarılmış ve bu yiyecekler sadece fizyolojik ihtiyaçları karşılamaktan ziyade temsil etmiş olduğu kültürel değerlerin hazinesi haline gelmiştir. Bu çalışmanın amacı, Süryani mutfak kültürünün, Mardin’i ziyaret eden ziyaretçiler üzerindeki etkisini ölçmek ve şehri ziyaret eden misafirlerin tutumlarını belirlemektir. Ziyaretçilerin Süryani mutfağı hakkında farkındalık oluşturulması, araştırılması, sürdürülebilirliğini ortaya koymak ve özellikle gastronomi turizmine kazandırılmasını sağlaması açısından önemli olarak değerlendirilmektedir. Çalışmada demografik özelliklerle turistlerin Süryani mutfak kültürüne yönelik algıları ve tutumları ilişkin önemli unsurlar belirlenerek, Mardin’de kalış süreleri ve tekrar ziyaret etme niyetlerine ait bulgular ortaya konulmuştur. Bu perspektifle Süryanilerin ilk yerleşim yeri olduğu düşünülen Mezopotamya’dan başlayarak günümüze değin yaşamış oldukları coğrafyalar araştırılmış, halen varlıklarını sürdürdükleri Tur Abdin (Mardin, Batman, Şırnak) bölgesinde yaşamış oldukları, gelişim ve değişim de bu çalışmada yer verilmiştir. Araştırmanın sonucunda katılımcıların Süryani mutfak kültürünün korunması ve Mardin ilinin gastronomi imajına katkı sağlaması düşüncelerine sahip oldukları gözlemlenmiştir. Bu çalışmada elde edilen bulgular doğrultusunda ilgili literatüre ve Mardin’de turizm ile ilgili planlama yapan paydaşlara katkı sağlaması hedeflenmekte olup, paydaşlara araştırmanın amacı doğrultusunda öneriler geliştirilmiştiren_US
dc.description.provenanceSubmitted by Serhat Harman (sharman@artuklu.edu.tr) on 2023-12-07T07:35:33Z No. of bitstreams: 1 638e3d1e-9544-4a92-8b2b-34c02bcd9662.pdf: 1098096 bytes, checksum: 47b736a9d54e0d34f695724dfc2b46b7 (MD5)en
dc.description.provenanceApproved for entry into archive by DİLAN ARABACIOĞLU (dilanarabacioglu@artuklu.edu.tr) on 2023-12-08T10:45:45Z (GMT) No. of bitstreams: 1 638e3d1e-9544-4a92-8b2b-34c02bcd9662.pdf: 1098096 bytes, checksum: 47b736a9d54e0d34f695724dfc2b46b7 (MD5)en
dc.description.provenanceMade available in DSpace on 2023-12-08T10:45:45Z (GMT). No. of bitstreams: 1 638e3d1e-9544-4a92-8b2b-34c02bcd9662.pdf: 1098096 bytes, checksum: 47b736a9d54e0d34f695724dfc2b46b7 (MD5) Previous issue date: 27en
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12514/4467
dc.institutionauthorHarman, Serhat
dc.language.isotren_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleTuristlerin Süryani Mutfağı Hakkında Görüşleri Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.typeArticleen_US
dspace.entity.typePublication

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
638e3d1e-9544-4a92-8b2b-34c02bcd9662.pdf
Size:
1.05 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: