Projeler
Permanent URI for this communityhttps://hdl.handle.net/20.500.12514/8508
Browse
Browsing Projeler by Author "Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü"
Now showing 1 - 16 of 16
- Results Per Page
- Sort Options
Research Project 2-Amino-1,3,5-triazin-4,6-ditiollün Yumuşak Çelik Üzerinde Hidroklorik Asit Çözeltisinde Korozyona Karşı Adsorpsiyon ve İnhibisyon Özelliklerinin İncelenmesiDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Adriamisin Uygulanan Sıçanların Dokularında İyon Kanalları ve Mitokondriyal Hasar üzerine Mantar Bazlı Kitosan Nanopartiküllerin Etkisinin AraştırılmasıDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Akut Yüksek Doz Arsenik Maruziyetinin İnsan Göbek Damarı Endotel Hücrelerinde (HUVEC) Oluşturduğu Sitotoksisite, Oksidatif Stres ve Apoptozise Karşı Trans-chalcone Uygulamasının Koruyucu Etkinliğinin AraştırılmasıDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Arsenik İndüklü 3T3 Embriyonik Fibroblast Hücrelerinde Trans-Chalcone ve Morin Uygulamalarının Sitotoksisite, Apoptozis, Oksidatif Stres Üzerine Etkilerinin AraştırılmasıDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Çeşitli Organik Maddelerin Yumuşak Çeliğin Korozyon Davranışı Üzerine İnhibisyon Etkisinin İncelenmesiDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Ebeveynlerin Diyabet ve Beslenme Bilgi Düzeyleri ile Tip-1 Diyabetli Çocuklarının Metabolik Kontrolleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesiDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Elektroliz İle Hidrojen Üretimi İçin Etkin Elektrot ÜretimiDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project GAP-ZeytinDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Hemodiyaliz Tedavisi Alan Böbrek Hastalarında Beslenme Durumunun Saptanması ve Antropometrik Ölçümlerin DeğerlendirilmesiDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Hidroklorik Asit Çözeltisinde Yumuşak Çeliğin Korozyonuna Karşı 2-Amino-4-metoksi-6-metil-1,3,5-triazin’in İnhibisyon Etkinliğinin AraştırılmasıDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Mantar Bazlı Nanomateryallerin Antimikrobiyal Uygulamalarına Yönelik AraştırmalarDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Hemşirelik ve Ebelik Hasta Bakım ve Tedavi Beceri Laboratuvarı Altyapısının Geliştirilmesi ProjesiDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Mardin ve Çevresinde Yenilebilen Şapkalı Mantarların Besinsel İçeriklerinin ve Biyolojik Aktivitelerinin AraştırılmasıDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Scandix Pecten-veneris Bitki Özütünden Elde Edilen Gümüş Nanopartiküllerin Yeşil Sentezi, Antioksidan, Antikanser, Antimikrobiyal Özelliklerinin DeğerlendirilmesiDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Üretim Metodunun Mardin Pekmezi'nin Bazı Fizikokimyasal, Biyokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin BelirlenmesiDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik BölümüResearch Project Yumuşak Çeliğin HCl Asit Ortamında Korunmasında Yeşil Korozyon İnhibitörü Olarak Kilis Yöresinde Yetişen İğnelik Otu (Erodium cicutarium) Ekstraktının AraştırılmasıDepartment of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü