Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Permanent URI for this communityhttps://hdl.handle.net/20.500.12514/104
Browse
Browsing Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü by Journal "Gastronomide Transformasyon"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Book Part Toplum 5.0'ın Transformasyona Etkisi(Detay Yayıncılık, 2021) Yiğit, Serkan; Yiğit, Serkan; Karakuş Bilgir, FatmaKitabın bu bölümünde Toplum 5.0 kavramının ortaya çıkışı, ana felsefesi, aşamaları daha önceki dönemlerden farkları ve “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” ile ilişkisi gibi konular ele alınarak Toplum 5.0 teknolojilerinin in-san hayatındaki yeri irdelenmiştir. Özellikle robotik teknolojilerin turizm sektöründeki mevcut durumu ve yiyecek ve içecek sektörü içerisindeki gelişimi üzerinde ağırlıklı olarak durulmuştur. Son olarak insan ve robot iş birliği gerektiren bu felsefenin yiyecek içecek işletmelerindeki dönüşüme etkisi tartışılmış ve işletmelere öneriler sunulmuştur.