MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Department of Culinary Arts / Aşçılık Bölümü

dc.date.accessioned2025-03-19T13:06:03Z
dc.date.available2025-03-19T13:06:03Z
dc.description.abstractİnsanoğlu geçmişten günümüze kadar ki süreçte en ihtiyaç duyduğu gereksinim beslenme gereksinimidir. Bu gereksinim günümüzde artık ‘’Aşçılık’’ mesleği ile ihtiyaçtan öte kültürel bir değer ve sanat haline gelmiştir. Bu bakımdan tüm dünyada olduğu gibi ‘’Aşçılık’’ mesleği ülkemizde de yükselen bir değer konumundadır. Bu doğrultuda ülkemizin yemek kültürünün korunması ve geliştirilmesi adına teorik olarak yeterli düzeyde akademik bilgiye sahip ve bu akademik yeterliliğin uygulamaya dönüştürülmesi için 4 dönemlik bir eğitimden geçen ve’’Aşçılık’’ mesleğinin geliştirilmesine katkı sağlamaları bakımından öğrencilerimizin; etkili iletişim kurabilen, yaratıcı, yeniliklere açık, üretebilen, girişimci, çözüm odaklı ve akademik bilgi ve beceriye sahip olmaları hedeflenmektedir.
dc.description.abstractThe most needed need of human beings in the process from the past to the present is the need for nutrition. Today, this need has become a cultural value and art rather than a need with the profession of "Cookery". In this respect, as in the whole world, the profession of "Cookery" is a rising value in our country. In this direction, in order to protect and develop the food culture of our country, our students who have a sufficient level of academic knowledge theoretically and who have undergone a 4-semester training in order to transform this academic competence into practice and contribute to the development of the "Cookery" profession; It is aimed to have effective communication, creative, open to innovations, producing, entrepreneurial, solution-oriented and academic knowledge and skills.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12514/7338
dspace.entity.typeOrgUnit
organization.address.addressCountryTürkiye
organization.address.addressLocalityMidyat, Mardin
organization.directorSüleyman Engin
organization.emailmidyatmyo@artuklu.edu.tr
organization.identifier.webSitewww.artuklu.edu.tr/midyat-myo/hakkinda-ascilik-programi
organization.legalNameDepartment of Culinary Arts / Aşçılık Bölümü
organization.typedepartment
relation.isPersonOfOrgUnit7c3fac2b-3b7d-4269-b37f-741fb4329157
relation.isPersonOfOrgUnitb3d4da9a-4a01-49b8-ba60-1bc21a34e214
relation.isPersonOfOrgUnit5ad7df6d-4fb2-4785-8333-73718a12eb0e
relation.isPersonOfOrgUnit91a2831c-2cb7-4a93-99ec-a740fac45cde
relation.isPersonOfOrgUnit.latestForDiscovery7c3fac2b-3b7d-4269-b37f-741fb4329157

Files

Collections