Meskun Mekan (Karma Sergi)
No Thumbnail Available
Date
2016
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
VideoIst
Open Access Color
OpenAIRE Downloads
OpenAIRE Views
Research Projects
Organizational Units
Department of Metalcraft and Jewelry Design / Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı Bölümü
Mücevher parçasını sanat eserine, kuyumcunun tezgâhını sanat ortamına dönüştüren ölçütler ve koşullar okulumuzun ilgi alanıdır. Kazandıkları geleneksel zeminle birlikte, geleceğin stüdyo kuyumcuları olarak öğrencilerimizin sanatsal becerilerini geliştirmeleri ve geleceğin özgün eserlerini oluşturacak sanatçılar olmalarına kapı açacak donanımı sağlamak okulumuzun ana hedefidir. Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü çağın sanat anlayışıyla kuyumculuk teknolojisinin birleşerek harmanlandığı bir yapı ve programa sahiptir. Okulun amacı köklerini kuyumculuk geleneğinin kültüründen alan geleceğin takı/mücevher sanatçı ve tasarımcılarını donatmak, sanatsal eğilimlerini, sezilerini ve problem çözme becerilerini “sanatsal takı” ve “tasarım takı” gibi yeni alanlara boşaltmalarına yardımcı olmaktır. Okulumuz kuyumculuk alanının teknoloji ve malzeme boyutlarına vurgu yapmanın yanı sıra sanatsal olarak yoğunlaşan bir program sunmaktadır.
Öğrenciler yaratıcılık, estetik, teknoloji kullanımı ve işlevsel üretim ilkeleri ile aldıkları eğitim öğretimle birlikte el sanatlarını gerek uygulama ve gerekse yaratıcılık yönüyle özümseyerek üretime dönüştürebilecek nitelikte yetiştirilmektedirler.
Kuyumculuk, tasarım ve sanat alanlarına ilgi duyan öğrencilere, çok çeşitli yaratıcı deneyimlerle öğrenme fırsatları sunan bölümümüzde, kuyumculuk sanatına odaklı uygulamalı dersler verilmektedir. Öğrencilerin gelişimi için anahtar role sahip kültürel dersler ile alan dersleri; staj, işyeri eğitimi, fuarlar, sergiler, araştırmalar, seminerler, yaratıcı tasarım ve uygulamalar ile desteklenmektedir. Bu bölüm mezunlarına, bir stüdyo kuyumcusu olarak kendi atölyelerini açma ya da kuyumculuk sektöründe, üretimin farklı alanlarında ve düzeylerinde sorumluluk üstlenebilme fırsatları bulunmaktadır.
Department of Radio, Television, and Cinema / Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
Yeni iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte radyo, televizyon, sinema ve internet alanları daha önce görülmemiş bir şekilde birleşmiş ve aynı potada erimiştir. Bu durum radyo, televizyon ve sinema profesyonellerinden hem medya sanatlarında teknik beceriler hem de küresel bilgiye ilişkin sosyal sorumluluk açısından beklentilerin artmasına yol açmaktadır. Bu bulgulardan yola çıkarak Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü müfredatı, medya teknolojilerini yaratıcı ustalıkla kullanabilen, aynı zamanda entelektüel ve sorgulayıcı bakış açısına sahip profesyoneller yetiştirmektedir.
Bölümde eğitim, sosyal bilimlerdeki genel teorik bilgileri iletişim çalışmaları ve medya uygulamalarıyla birleştirmektedir. İlk yıllardaki hazırlık dersleri, öğrencilere orta ve ileri düzey medya uygulamaları için gereken yaratıcı ve entelektüel temeli sağlamayı amaçlamaktadır. Üçüncü yıl, orta düzey medya uygulamalarına ve ileri medya uygulamaları ile etik, estetik ve profesyonel unsurların dikkate alındığı medya çalışmaları dersleri için gerekli becerilere odaklanmaktadır. Dördüncü yıl, öğrencilerin entelektüel aşamadan kurgu ve sunum aşamasına kadar bireysel yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri bağımsız projelere odaklanıyor.
Journal Issue
Events
Abstract
…