0.5 M HCL çözeltisi içerisinde yumuşak çelik yüzeyine 4,6-diamino-2-Hydroxy-1,3,5-Triazın’in adsorpsiyonu ve antikorozyon davranışı
dc.contributor.author | Yıldız, Reşit | |
dc.contributor.author | Doğru Mert, Başak | |
dc.contributor.author | Dehri, İlyas | |
dc.contributor.author | Yazıcı, Birgül | |
dc.contributor.other | 09.03. Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü | |
dc.contributor.other | 09.01. Department of Nursing / Hemşirelik Bölümü | |
dc.contributor.other | 9. Faculty of Health Sciences / Sağlık Bilimleri Fakültesi | |
dc.contributor.other | 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi | |
dc.date.accessioned | 2019-06-26T07:21:18Z | |
dc.date.available | 2019-06-26T07:21:18Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.description.abstract | : 0,5 M HCl çözelti içerisinde yumuşak çeliğin (YÇ) korozyon davranışı üzerine 4,6-diamino-2-hydroxy-1,3,5-triazine’in (DHT) etkisi lineer polarizasyon, potansiyodinamik polarizasyon ve elektrokimyasal impedans spektroskopisi yöntemleri ile araştırılmıştır. Polarizasyon eğrileri, incelenen molekülün karma inhibitör olarak davrandığını göstermiştir. YÇ nin yüzey morfolojisi inhibitörlü ve inhibitörsüz ortamda 1 saat sonunda taramalı elektron mikroskopi (SEM) ile incelenmiştir. DHT, YÇ’nin 0.5 M HCl'deki korozyonunu iyi bir şekilde inhibe etmiştir ve DHT konsantrasyonu arttıkça inhibisyon etkinliğide artmıştır. | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12514/975 | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Korozyon İnhibitörü, Elektrokimyasal teknikleri, Yumuşak çelik, Adsorpsiyon | en_US |
dc.title | 0.5 M HCL çözeltisi içerisinde yumuşak çelik yüzeyine 4,6-diamino-2-Hydroxy-1,3,5-Triazın’in adsorpsiyonu ve antikorozyon davranışı | en_US |
dc.type | Presentation | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
gdc.author.institutional | Yıldız, Reşit | |
gdc.author.institutional | Doğru Mert, Başak | |
gdc.coar.access | open access | |
gdc.coar.type | text::conference output | |
gdc.description.department | MAÜ, Fakülteler, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü | en_US |
gdc.description.publicationcategory | Konferans Öğesi - Uluslararası - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
relation.isAuthorOfPublication | 1ec88177-8a81-44f2-9eec-6226ced76bfe | |
relation.isAuthorOfPublication | c12033eb-0d49-46c2-9de8-d6d6d47aef2d | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | 1ec88177-8a81-44f2-9eec-6226ced76bfe | |
relation.isOrgUnitOfPublication | cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 1afe7739-9ea9-4c3b-af5c-fb0baee4f95c | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 632fabc5-6bb5-43ef-8a92-8f603b8b9d34 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd |