Farklı Soya Fasulyesi Hatlarının Diyarbakır Şartlarındaki Potansiyeli

dc.contributor.author Karaaslan, Davut
dc.contributor.author Hatipoğlu, Abdulkerim
dc.contributor.author Nazlıcan, Ahmet Nedim
dc.contributor.author Hatipoğlu, Abdulkerim
dc.contributor.other 09.03. Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü
dc.contributor.other 9. Faculty of Health Sciences / Sağlık Bilimleri Fakültesi
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2019-05-09T12:27:15Z
dc.date.available 2019-05-09T12:27:15Z
dc.date.issued 2011
dc.description.abstract Bu arastırma; Diyarbakır sulu kosullarında soya fasulyesi tarımına uygun performansı yüksek hatları belirlemek amacıyla 2007 yılında Güneydoğu Anadolu Tarımsal Arastırma Enstitüsü deneme tarlasında Tesadüf Blokları Deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yürütülmüstür. Materyal olarak; Ataem-7, 1304, 519, 537, 520, Ata-137, Ata-134, Ata-120, Ata-101 ile Umut-2002, Türksoy ve Nazlıcan, standart çesitleri kullanılmıstır. Arastırmada elde edilen verilere göre; en yüksek bitki boyu 113.6 cm ile Ata-134 hattından saptanırken, en düsük bitki boyu 99.3 cm ile 519 hattından saptanmıstır. En yüksek 100 tane ağırlığı 13.85 g ile Ata-120 hattından elde edilirken, en düsük 100 tane ağırlığı 11.08 g ile Ataem-7 hattından saptanmıstır. En yüksek tohum verimi 343.8 kg/da ile 1304 nolu hattan elde edilirken, en düsük tohum verimi 213.0 kg/da ile Nazlıcan çesidinden saptanmıstır. Sonuç olarak; verim ve incelenen diğer özellikler bakımından 519, 527, 520, 435, 517 ve 1304 nolu hatlar daha çok ön plana çıkmıstır. en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/244
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher GAP VI. Tarım Kongresi, Şanlıurfa en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Soya, Hat, Verim, Yağ ve Protein Oranı en_US
dc.title Farklı Soya Fasulyesi Hatlarının Diyarbakır Şartlarındaki Potansiyeli en_US
dc.type Presentation en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::conference output
gdc.description.department MAÜ, Fakülteler, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü en_US
gdc.description.publicationcategory Kategorisiz en_US
relation.isAuthorOfPublication 8adff579-2c37-4cc1-84b4-08e0f1b093e2
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery 8adff579-2c37-4cc1-84b4-08e0f1b093e2
relation.isOrgUnitOfPublication cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd
relation.isOrgUnitOfPublication 632fabc5-6bb5-43ef-8a92-8f603b8b9d34
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
GAP VI. TARIM KONGRESİ sunulu_bildiriler.pdf
Size:
5.83 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:
Sözlü Bildiri

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: