MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

الجوانب النحوية والبلاغية لجملة الصلة في القرآن الكريم ـ دراسة تطبيقية على جزأي تبارك وعم.

No Thumbnail Available

Date

2024

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Events

Abstract

Bu araştırma, bağlaç bağlaçlı söz öbeğinin dil bilgisi ve belagat yönünden Kur'an'daki âyetlerin manalarına etkisi, ad ve deyim türlerine göre tanımları, sözcükleri ve gerekleri üzerinden incelemeyi amaçlamaktadır. retorik yönler ile ayrıştırma ve yorumlama arasındaki güçlü ilişki ve bağlaçta bağ bağlaç ibaresinden yoksun olduğu biliniyor, bu bağıntının derecesini gösteriyor, bağlantılı, birbiriyle ilişkili, birleşik bir, ayrılmaz parçalar ve bu odak noktasıydı. Bu araştırma birbiriyle bağlantılı bağlantı analizi, Haviyye ve bunun retorik yönleriyle ilgili ifadeler. Bu amaca ulaşmak için araştırma dört bölümden oluşuyordu: ilk teorik giriş bölümü, bir istatistik bölümü ve Tebarek ve Amme olmak üzere iki bölümün gramer ve retorik incelemesi aracılığıyla iki uygulamalı bölüm. Bu çalışmanın sonuçlarının çoğu şunları içermesine rağmen: .1 -ohmah bağlantılı ve Kuran'daki ilgili ifade ve bu, bu araştırmada incelenen çok sayıda konu ile açıklanmaktadır. 2-Anlamın açıklanmasında ve analitik olarak özellikle bilimin önemli bir rolü vardır ve her öğrenci veya yorumcu, Yüce Murad'ı anlamak için bu bilimden yararlanmalıdır. 3-Tefsir ve ifade arasındaki yakın ilişkinin en önemli delili, Kur'an'ı ifade eden birçok kitabın müellifidir. Bu çalışmanın en önemli tavsiyelerinden: 1-Murad'ın manasını açıklığa kavuşturma ve göstermedeki büyük etkisinden dolayı saygın üniversitelere Arapça metinlerde gramer ve belagat yönleriyle ilgili çalışmaların artmasını tavsiye ederim. 2-Bu mübarek çalışmanın, bağlantılı link isim tamlaması ibaresini analiz tamamlamanızı tavsiye ederim, Kuran'ın diğer bölümlerinin gramer ve retorik yönlerinin incelenmesi. 3-Bu cümlenin ayetin ayrılmaz bir parçası olması ve tek bir bütünün yapısal bir incelemesi olması için modern dilbilim çalışmalarına göre bu gramer ve retorik yönleri yeni bir şekilde incelemenizi tavsiye ederim. Anahtar Kelimeler: Belağat, Sıla Cümlesi, Kur'an-I Kerim-Arap Dili, Nahiv.
This research aims to analyze the phrase conjunctive link nominal literal statement of grammatical and rhetorical aspects of the impact on the meaning of the verses in the Koran, through the definition by name connected and statement types and its words and its requirements, and the statement of the strong relationship between the rhetorical aspects and parsing and interpretation, and is known that the conjunctive lacks the phrase link conjunctive, this illustrates the extent of correlation connected, inter related, it is a composite one, inseparable parts, and this was the focus of this research on the inter connected link analysis, statement Hawiyah and rhetorical aspects of it. And to reach this, the research is composed of four chapters: Introductory theoretical chapter, statistical chapter and two practical chapters. All that resulted from the grammatical and rhetorical study of Tabarak and A'ama chapters. Although most of the results of this study include: 1- ohmah connected and the relevant phrase in the Koran, and this is explained by the large number of topics that have been studied in thi research.. 2-The science as a major role in clarifying the meaning, and in particular the analytical of it, and must each student or interpreter to avail itself of this science, to understand Murad God Almighty. 3-The most important evidence of the close interdependence between the interpretation and expression is the author of many books express the Koran. Of the most important recommendations of this study: 1-I would recommend esteemed universities to increase the studies concerned with aspects of grammar and rhetoric in Arabic texts because of its great effect in clarifying the meaning and show speaker Murad. 2-I would recommend the completion of this blessed study, by analyzing the connected link nominal literal phrase, The study of grammatical and rhetorical aspects of the other chapters of Koran. 3-I would recommend studying these grammatical and rhetorical aspects of a new way according to the linguistic studies of modern, so that this sentence is an integral part of the verse and study a structural study of a single integrated. Keywords: Rhetoric, Sentence, Link, Holy Quran, Arabic language Grammar

Description

Keywords

Doğu Dilleri ve Edebiyatı, İşlevsel Dil Bilgisi, Eastern Linguistics and Literature, Functional Grammar

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Volume

Issue

Start Page

End Page

172