MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

EVALUATION OF GASTRONOMY TOURISM AS AN ALTERNATIVE TOURISM PRODUCT: AN APPLICATION FOR BUSINESSES IN MARDIN

dc.authorid 0000-0001-7984-270X
dc.contributor.author Kızılgeçi, çiğdem
dc.date.accessioned 2023-12-14T20:30:25Z
dc.date.available 2023-12-14T20:30:25Z
dc.date.issued 2020
dc.department MAÜ, Meslek Yüksekokulları, Mardin Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü en_US
dc.description.abstract Gastronomi turizmi ülkenin tanıtılması kadar turizm geliri elde etmek için de önemli bir görev üstlenir. Gastronomi turizmine önem veren ülkelerin turizm gelirlerinde büyük artışlar sağlamaktadır. Gastronomi, tarihi ve kültürel değerler bir araya getirilerek turizm merkezlerinin cazibesini ve çekiciliğini arttırmayla mümkündür. Bu çalışmada, Mardin mutfağının gastronomi turizmi çerçevesinde nasıl değerlendirildiğini Mardin’de faaliyet gösteren işletmelerle (restoranlar) araştırılmaya çalışılmıştır. Araştırma kapsamındaki işletmelerle yarı yapılandırılmış görüşme gerçekleşmiştir. Bu işletmelerde aynı zamanda gözlem yapılarak, işletmelere ait menülerin doküman analizi yapılmıştır. Elde edilen veriler betimsel analiz yöntemi ile değerlendirilmiş ve tartışılmıştır. Bu araştırmanın amacı, Mardin gastronomi kültürünün turistik ürün olup olmadığını tespit etmektir. Mardin gastronomi turizminin gelişmesi için reklam faaliyetlerine önem verilmesi gerektiği düşünülmektedir. Ayrıca, Mardin mutfak kültürünün ne olduğu, tarihi gibi eğitimler düzenlenmeli, bilinç farkındalığı oluşturulmaktır. en_US
dc.identifier.endpage 177 en_US
dc.identifier.startpage 176 en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/4746
dc.identifier.volume 1 en_US
dc.institutionauthor Kızılgeçi, çiğdem
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof 2. INTERNATIONAL AFRICAN CONFERENCE ON CURRENT STUDIES en_US
dc.relation.publicationcategory Konferans Öğesi - Uluslararası - Başka Kurum Yazarı en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title EVALUATION OF GASTRONOMY TOURISM AS AN ALTERNATIVE TOURISM PRODUCT: AN APPLICATION FOR BUSINESSES IN MARDIN en_US
dc.type Conference Object en_US
dspace.entity.type Publication

Files

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: