IN SERVICE TRAINING IN HOTEL BUSINESS ROLE IN SERVICE QUALITY

No Thumbnail Available

Date

2020

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
11.01. Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Günümüzde, tüketiciler sağlıklı ve güvenli yiyecek-içecekler tüketmek istemekte, yine ülkemiz açısından çok önemli olan turizm sektöründe turist tercihlerinde tarihi ve kültürel miras ile çeşitli sanatsal ve kültürel aktivitelere doğru önemli bir eğilim görülmektedir. Bu eğilim kapsamında gastronomik değerlere ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu bağlamda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü sağlıklı ve güvenli yiyecek içecek üretimi ve gastronomi turizmi faaliyetlerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde, mevcut kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir işlevi üstlenmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı, yiyecek ve içecek sektörüne mutfak şefi ve yönetici olmaya aday, sağlıklı ve güvenli yiyecek içecek üretebilen, yerel yeme-içme kültürünü yaşatan, mevcut değerleri ortaya çıkaran, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekleri sunabilecek gastronom ve yöneticiler yetiştirerek sektörde eksikliği hissedilen, nitelikli, eğitimli, lisan bilen eleman sayısının artmasına katkı sağlamaktır.

Journal Issue

Abstract

Turizm endüstrisi dünya ekonomisinin en hızlı gelişen endüstrilerden biridir. Bu endüstri emek yoğun özelliği taşımaktadır. İşletmenin başarılı olması için işgörenlerin eğitim düzeyini yüksek tutmakla sağlanmaktadır. Eğitim, işgörenlerin bilgi ve becerilerini sağlayan araçlardandır. Hizmet içi eğitim işgörenlerin farklılıklara, yeni işlerine, çalışma alanlarına uyum sağlamaları için verilen eğitim programıdır. Belirlenen eğitim yöntemleri çalışanların hizmet kalitesini ve işletmenin rekabet gücünü olumlu açıdan etkileyecektir. Otel işletmeleri, hem kalite düzeylerini belirlemek hem de sürekli değişen tüketici istek ve beklentilerine cevap verebilmek için, sundukları hizmetin kalitesini ölçmek durumundadır. Turizm işletmelerinde personelin yetenek ve becerilerini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla uygulanan hizmet içi eğitim programının çalışana sağladığı faydalar oldukça fazladır. Çalışanların iş tatmininde hizmet içi eğitimin etkinliği sayesinde işletmelerde takım ruhunun gelişmesine katkı sağladığı belirtilmiştir. Aynı zamanda bu eğitim programlarının işletmeye yararlarından da bahsedilmiştir. Hizmet içi eğitimde kullanılan yöntemlerden hangisi/ hangilerinin çalışanlarda verimli olduğu konusuna değinilmiştir.

Description

Keywords

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

2. INTERNATIONAL AFRICAN CONFERENCE ON CURRENT STUDIES

Volume

1

Issue

Start Page

178

End Page

179
Page Views

4

checked on Aug 18, 2025

Downloads

25

checked on Aug 18, 2025

Google Scholar Logo
Google Scholar™

Sustainable Development Goals

3

GOOD HEALTH AND WELL-BEING
GOOD HEALTH AND WELL-BEING Logo

4

QUALITY EDUCATION
QUALITY EDUCATION Logo

5

GENDER EQUALITY
GENDER EQUALITY Logo

8

DECENT WORK AND ECONOMIC GROWTH
DECENT WORK AND ECONOMIC GROWTH Logo

10

REDUCED INEQUALITIES
REDUCED INEQUALITIES Logo

16

PEACE, JUSTICE AND STRONG INSTITUTIONS
PEACE, JUSTICE AND STRONG INSTITUTIONS Logo