Makale - Kitap Tanıtım Koleksiyonu
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/20.500.12514/2468
Browse
Browsing Makale - Kitap Tanıtım Koleksiyonu by Author "Duyan, Kübra"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Article Mardin’in Yemek Ritüelleri(Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2022) Yarış, Ahmet; Yarış, Ahmet; Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları BölümüBu araştırmanın amacı Mardin’in yemek ritüellerini belirlemek ve ritüellerin nedenleri ile 2020’li yıllarda uygulanıp uygulanmadığını tespit etmektir. Etnografik nitel araştırma kapsamında birincil veriler görüşme yolu ile toplanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu çeşitli etnik kökene sahip, yemek konusunda bilgili ve tecrübeli 50 yaş ve üzeri yerli halktan 28 kadın oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Doğum, nişan, düğün ve ölüm gibi geçiş dönemleri ve kutsal gün ritüelleri ilgili veriler toplanmıştır. Verilerin analizinde betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Bulgular, yemek ritüellerinde benzerlik ve farklılıkların olduğunu göstermektedir. Birtakım değişikliklere uğrayan ritüellerin çoğu hala uygulanırken, bazı ritüeller ise günümüz şartlarında önemini yitirdiği görülmüştür