1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Engin, Süleyman"

Filter results by typing the first few letters
Now showing 1 - 1 of 1
  • Results Per Page
  • Sort Options
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Master Thesis
    Glütensiz Ekmek Üretiminde Karnıyarık Otu Tozunun Kullanım Olanaklarının Araştırılması
    (2024) Engin, Süleyman; Güngör, Aslı Çelikel; 18.07. Department of Culinary Arts / Aşçılık Bölümü; 18. Vocational Higher School of Midyat/ Midyat Meslek Yüksekokulu; 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
    Glütensiz beslenme günümüzde popüler bir diyet türü gibi görünse de çölyak hastalarının hayatları boyunca benimsedikleri bir beslenme tipidir. Bu besleme tipinde önemli bir besin kaynağı olan ekmeğin tüketilebilir ve lezzetli olması gerekmektedir. Bu amaçla çalışmamız kapsamında glutensiz ekmek üretiminde karnıyarık otu tozunun kullanımın olanakları araştırılacaktır. Çalışmamızda buğday ekmeği (A) ve ak darı ve kinoa içeren Glutensiz ekmek (B), olmak üzere iki kontrol ekmeği ve farklı oranlarda karnıyarık otu tozu (KOT) ilave edilecek olan %0,25 KOT glutensiz ekmek, %0,30 KOT glutensiz ekmek, %0,35 KOT glutensiz ekmek ve % 0,40 KOT glutensiz ekmek üretimi yapılacaktır. Üretimi yapılan ekmekleri fizikokimyasal ve duyusal analize tabi tutulacaktır.