Turizm Rehberliği Bölümü
Permanent URI for this communityhttps://hdl.handle.net/20.500.12514/591
Browse
Browsing Turizm Rehberliği Bölümü by Journal "Gastronomi Rehberliği"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Book Part İç Anadolu Bölgesi(Detay Yayıncılık, 2022) Akgül, Onur; 11.02. Department of Tourism Guidance / Turizm Rehberliği Bölümü; 11. Faculty of Tourism / Turizm Fakültesi; 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu ÜniversitesiGünümüzde insanlar sürekli bulundukları, yaşadıkları yerden dünyanın herhangi bir yerine gastronomi temelli hazırlanan tur programlarına dahil olmaktadır. Bu gelişmeye paralel olarak bu eser Türkiye’de yer alan coğrafi bölgelerin gastronomik arz kaynaklarına, gastronomi rotalarına, gastronomi hikayelerine ve gastronomi etkinliklerine yer verilerek hazırlanmıştır.Kitap dokuz bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde gastronomi kavramına ve gastronomi turizmine değinilmektedir. İkinci bölümde gastronomi rehberliğine yer verilmiştir. İlk iki bölümde esere giriş kapsamında temel kavramlar ele alınmıştır. Üçüncü bölümde Akdeniz Bölgesi’ne; dördüncü bölümde Doğu Anadolu Bölgesi’ne; beşinci bölümde Ege Bölgesi’ne; altıncı bölümde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne; yedinci bölümde İç Anadolu Bölgesi’ne; sekizinci bölümde Karadeniz Bölgesi’ne; son bölüm olan dokuzuncu bölümde ise Marmara Bölgesi’ne değinilmektedir.Bu kitapta 13 farklı üniversiteden alanında uzman 15 akademisyen ve yazar görev almıştır.
