MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

İç Anadolu Bölgesi

No Thumbnail Available

Date

2022

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Detay Yayıncılık

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Tourism Guidance / Turizm Rehberliği Bölümü
Öğrencilere belirli bir bölgenin veya ülkenin kültürel ve tarihi mirasını tanıma fırsatı sunduğundan, öğrencilerin tarihi yapıları, müzeleri, sanat eserlerini, gelenekleri ve diğer kültürel öğeleri daha iyi anlayan bireyler yetiştirmek. Öğrencilere turizm sektörü, turizm rehberliği veya seyahat işletmeciliği alanında başarılı bir kariyer yapabilmeleri için turizm endüstrisinin işleyişi, Türkiye’nin tarihi, kültürü ve coğrafyası, sürdürülebilirlik, etik ve diğer önemli konular hakkında beceri ve bilgiyi kazanmalarını sağlayacak nitelikte turist rehberleri yetiştirmek. Bu amaç doğrultusunda iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde ikinci bir yabancı dili bilen; Türkiye’nin doğal, tarihi ve kültürel çekicilikleri hakkında bilgi sahibi; insan ilişkilerinde iyi iletişim becerilerinde yetenekli; olay ve olguları yorumlarken analitik düşünebilen; sorun çözme, yönetim ve organizasyon bilgisi ve yeteneği gelişmiş; hoşgörü, nezaket, saygı, dürüstlük gibi temel sosyal değerlere sahip; liderlik ve temsil yeteneği olan; nitelikli turist rehberleri ve yönetici adayları yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Journal Issue

Events

Abstract

Günümüzde insanlar sürekli bulundukları, yaşadıkları yerden dünyanın herhangi bir yerine gastronomi temelli hazırlanan tur programlarına dahil olmaktadır. Bu gelişmeye paralel olarak bu eser Türkiye’de yer alan coğrafi bölgelerin gastronomik arz kaynaklarına, gastronomi rotalarına, gastronomi hikayelerine ve gastronomi etkinliklerine yer verilerek hazırlanmıştır.Kitap dokuz bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde gastronomi kavramına ve gastronomi turizmine değinilmektedir. İkinci bölümde gastronomi rehberliğine yer verilmiştir. İlk iki bölümde esere giriş kapsamında temel kavramlar ele alınmıştır. Üçüncü bölümde Akdeniz Bölgesi’ne; dördüncü bölümde Doğu Anadolu Bölgesi’ne; beşinci bölümde Ege Bölgesi’ne; altıncı bölümde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne; yedinci bölümde İç Anadolu Bölgesi’ne; sekizinci bölümde Karadeniz Bölgesi’ne; son bölüm olan dokuzuncu bölümde ise Marmara Bölgesi’ne değinilmektedir.Bu kitapta 13 farklı üniversiteden alanında uzman 15 akademisyen ve yazar görev almıştır.

Description

Keywords

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Gastronomi Rehberliği

Volume

Issue

Start Page

186

End Page

232