MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Engin, Süleyman

Loading...
Profile Picture
Name Variants
Job Title
Öğretim Görevlisi
Email Address
Main Affiliation
Department of Culinary Arts / Aşçılık Bölümü
Status
Website
Scopus Author ID
Turkish CoHE Profile ID
Google Scholar ID
WoS Researcher ID
Scholarly Output

3

Articles

0

Citation Count

0

Supervised Theses

1

Scholarly Output Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Conference Object
    Çoruh Vadisinin Gastro Kültür Mirası: Yusufeli Mutfak Kültürü ve Yöresel Ürünleri
    (2023) Engin, Süleyman; Öztürk, Mehmet
    Bu çalışmanın amacı; Yusufeli mutfak kültürü ve yöresel ürünlere ilişkin çıktıları değerlendirerek sunmaktır. Bu kapsamda elde edilen veriler, Yusufeli’nde 2017 yılında yapılan gastronomi saha çalışmaları esnasında toplanmıştır. Bu kapsamda Çoruh Havzasında yer alan Yusufeli ilçe merkezi ve ilçeye bağlı 63 köy ve beldede yapılan saha çalışmaları neticesinde elde edilen veriler incelenmiştir. Saha çalışması kapsamında Yusufeli’nin geleneksel mutfak kültürüne hakim 60 yaş ve üstü bireylerle görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmeler sonucunda Yusufeli mutfak kültürüne dair 303 yemek reçetesi, 117 yerel ürün tespit edilmiştir. Çalışmanın sonuç kısmında ise; Yusufeli mutfak kültürü ve gastronomik unsurları tanımlanarak aynı zamanda yöresel ürünlerin bölgenin geleneksel mutfak kültürüne nasıl yansıdığına ilişkin değerlendirmeler yapılarak, öneriler geliştirilmiştir.
  • Master Thesis
    Glütensiz Ekmek Üretiminde Karnıyarık Otu Tozunun Kullanım Olanaklarının Araştırılması
    (2024) Engin, Süleyman; Güngör, Aslı Çelikel
    Glütensiz beslenme günümüzde popüler bir diyet türü gibi görünse de çölyak hastalarının hayatları boyunca benimsedikleri bir beslenme tipidir. Bu besleme tipinde önemli bir besin kaynağı olan ekmeğin tüketilebilir ve lezzetli olması gerekmektedir. Bu amaçla çalışmamız kapsamında glutensiz ekmek üretiminde karnıyarık otu tozunun kullanımın olanakları araştırılacaktır. Çalışmamızda buğday ekmeği (A) ve ak darı ve kinoa içeren Glutensiz ekmek (B), olmak üzere iki kontrol ekmeği ve farklı oranlarda karnıyarık otu tozu (KOT) ilave edilecek olan %0,25 KOT glutensiz ekmek, %0,30 KOT glutensiz ekmek, %0,35 KOT glutensiz ekmek ve % 0,40 KOT glutensiz ekmek üretimi yapılacaktır. Üretimi yapılan ekmekleri fizikokimyasal ve duyusal analize tabi tutulacaktır.