Mardin İlinde Üzüme Dayalı Gıda Sanayisini Geliştirme Olanakları

Loading...
Thumbnail Image

Date

2022

Authors

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Mardin Artuklu Üniversitesi Yayınları

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Journal Issue

Abstract

Bu bölümde tespit edilen sorunlar ve bunlara önerilen çözümlerin benzerleri, bağcılıkla ilgili ülkemiz geneli veya başka bölgelerimiz için daha önce gerçekleştirilmiş birçok çalışma, forum, çalıştay veya araştırmada da dile getirilmiştir. Mardin özelinde, üzüme dayalı yöresel ürün sanayisinin geliştirilmesine dönük önerilen çözümler, genel olarak teknik ve mali başlıklar altında sınıflandırılabilir. Bu çözümlerden bir kısmı işletmecileri de ilgilendirmekle beraber bunların çoğu kamu kurumları sorumluluğundadır. Dolayısıyla, kırsal kalkınma planlamalarımızda veya ilgili yatırım programlarımız bünyesinde öncelikle bu önerilere hizmet edebilecek uygulama stratejilerinin geliştirilmesi esastır. Aksi halde, bu çözüm önerileri tavsiye olmaktan öteye geçemeyecektir.

Description

Keywords

Mardin, Bağcılık, Üzüm, Gıda Sanayi

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

Korkmaz, A. (2022). Mardin İlinde Üzüme Dayalı Gıda Sanayisini Geliştirme Olanakları. Doğan, Y., Acıbuca, V. (Ed), “Mardin İli Tarımında Ekonomik Sürdürülebilirliğe Yönelik Akademik Yaklaşımlar” içinde (143-162 ss). Mardin

WoS Q

Scopus Q

Source

Mardin İli Tarımında Ekonomik Sürdürülebilirliğe Yönelik Akademik Yaklaşımlar

Volume

Issue

Start Page

143

End Page

162
Downloads

180

checked on Nov 18, 2025

Google Scholar Logo
Google Scholar™

Sustainable Development Goals

SDG data is not available