Geleneksel ve Faaliyete Dayalı Maliyetleme Sistemlerinin Karşılaştırılması: Bir Üretim İşletmesinde Uygulama
dc.contributor.author | Gutnu, Mehmet Murat | |
dc.contributor.other | 17.08. Department of Hotel, restaurant and Catering / Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü | |
dc.contributor.other | 17. Vocational Higher School / Meslek Yüksekokulu | |
dc.contributor.other | 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi | |
dc.date.accessioned | 2024-01-19T11:15:44Z | |
dc.date.available | 2024-01-19T11:15:44Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada herhangi bir maliyetleme sisteminin olmadığı bir üretim işletmesinde hem geleneksel üç aşamalı maliyetleme sistemi hem de Faaliyete Dayalı Maliyetleme (FDM) sistemi uygulanmış, elde edilen sonuçlar karşılaştırılarak yorumlanmıştır. Çalışma sonucunda elde edilen verilere göre, işletmenin tüm faaliyetlerinin “birim seviye” faaliyet seviyelerinden oluşmasından dolayı her iki sistemin sonuçları da birbirine yakın çıkmıştır. Böylece FDM sisteminin maliyetler üzerinde parti ve mamul faaliyet seviyelerinde etkili olduğu, ama birim faaliyet seviyesinde farklı bir sonuç vermediği sonucuna ulaşılmıştır. | en_US |
dc.identifier.citation | Guntu, M. M. & Tanış, V. N. (2021). “Geleneksel ve Faaliyete Dayalı Maliyetleme Sistemlerinin Karşılaştırılması: Bir Üretim İşletmesinde Uygulama”, Alanya Akademik Bakış, 5(3), Sayfa No.1457-1477. | en_US |
dc.identifier.issn | 2651-4192 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12514/5702 | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Alanya Akademik Bakış Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Faaliyete Dayalı Maliyetleme, Geleneksel Üç Aşamalı Maliyetleme, Faaliyet, Maliyet | en_US |
dc.title | Geleneksel ve Faaliyete Dayalı Maliyetleme Sistemlerinin Karşılaştırılması: Bir Üretim İşletmesinde Uygulama | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
gdc.author.id | 0000-0002-3547-0729 | |
gdc.author.id | 0000-0002-6089-2173 | |
gdc.description.department | MAÜ, Meslek Yüksekokulları, Mardin Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü | en_US |
gdc.description.endpage | 1477 | en_US |
gdc.description.issue | 3 | en_US |
gdc.description.publicationcategory | Diğer | en_US |
gdc.description.startpage | 1457 | en_US |
gdc.description.volume | 5 | en_US |
gdc.identifier.trdizinid | 480224 | |
relation.isAuthorOfPublication | e69cb103-9dc5-4d38-9270-4fd8963e25ac | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | e69cb103-9dc5-4d38-9270-4fd8963e25ac | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 5d3e5530-0a15-4afb-ac68-bbb3e72d0d91 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 7ac23c9e-1f47-4697-a5c8-3fe0c2bfcdb2 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | 5d3e5530-0a15-4afb-ac68-bbb3e72d0d91 |