MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Netnografi Yaklaşımıyla Turistlerin Etnik Restoran Deneyimlerinin İncelenmesi: Kapadokya Örneği

dc.contributor.author Yiğit, Serkan
dc.contributor.author Doğan, Tolgahan
dc.contributor.other Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
dc.date.accessioned 2025-02-15T19:43:48Z
dc.date.available 2025-02-15T19:43:48Z
dc.date.issued 2024
dc.department Artuklu University en_US
dc.department-temp MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ,MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ en_US
dc.description.abstract Bu çalışmanın temel amacı, Kapadokya bölgesindeki etnik restoranların turistlere ne tür deneyimler sunduğunu belirlemektir. Bu amaçla çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden netnografi yaklaşımı kullanılmıştır. Netnografik analiz, metinsel verilerin incelenmesi ve çevrimiçi toplulukların araştırılması süreçlerini içermektedir. Çalışmada kullanılan veriler, Haziran ile Ağustos 2024 tarihleri arasında TripAdvisor'dan toplanmıştır. Çalışmada gerçekleştirilen analizler 865 deneyim yönü olan yorum üzerinden yapılmıştır. Gerçekleştirilen içerik analizi sonucunda turistlerin Kapadokya bölgesindeki etnik restoran deneyimlerini etkileyen altı faktör ortaya çıkmıştır. Bu faktörler; yiyecek kalitesi, hizmet kalitesi, memnuniyet, tavsiye etme ve tekrar ziyaret niyeti, ambiyans ve atmosfer ile fiyat ve değer şeklindedir. Araştırma sonuçları, turistlerin Kapadokya bölgesindeki etnik restoranlardan memnun olduklarını, yiyecek ve hizmet kalitesinin yüksek olduğunu, bu restoranları başkalarına tavsiye etmeye ve tekrar ziyaret etmeye niyetli olduklarını göstermektedir. en_US
dc.identifier.citationcount 0
dc.identifier.doi 10.24010/soid.1530790
dc.identifier.endpage 629 en_US
dc.identifier.issn 1304-7590
dc.identifier.issn 2548-0871
dc.identifier.issue 3 en_US
dc.identifier.scopusquality N/A
dc.identifier.startpage 615 en_US
dc.identifier.trdizinid 1286821
dc.identifier.uri https://doi.org/10.24010/soid.1530790
dc.identifier.uri https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1286821/netnografi-yaklasimiyla-turistlerin-etnik-restoran-deneyimlerinin-incelenmesi-kapadokya-ornegi
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/6572
dc.identifier.volume 21 en_US
dc.identifier.wosquality N/A
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi en_US
dc.relation.publicationcategory Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Netnografi Yaklaşımıyla Turistlerin Etnik Restoran Deneyimlerinin İncelenmesi: Kapadokya Örneği en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication
relation.isAuthorOfPublication bc75d54d-b85c-4dd3-8696-55bc58509f27
relation.isAuthorOfPublication 5c4b5f34-c8b7-4488-bb72-ae6b719cf2de
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery bc75d54d-b85c-4dd3-8696-55bc58509f27
relation.isOrgUnitOfPublication 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e

Files