MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

HOST SELECTIVE VIRULENCE, TEMPERATURE RESPONSE AND GENETIC DIVERSITY IN MACROPHOMINA PHASEOLINA ISOLATES FROM SESAME AND PEANUT IN SOUTHERN TURKEY

No Thumbnail Available

Date

2018

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

PARLAR SCIENTIFIC PUBLICATIONS (P S P)

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Organic Agriculture / Organik Tarım Bölümü
Tüm dünyada olduğu kadar ülkemiz tarımında da uygulanmakta olan bazı etmenler ( hormon uygulaması,kimyasal ilaç ya da organik olmayan gübre kullanımı vs.) sonucunda insanlar ,gıda hammaddelerinin basında gelen tarımsal ürünlerin üretiminden tüketimine değin daha bilinçli ve duyarlı olmaya yönelmişlerdir. Yüksekokulumuzun Organik Tarım programında öğretim süresi iki yıl olup 2011-2012 öğretim yılından itibaren eğitim verilmeye başlanmıştır. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının a)Çay Teknolojisi, b)Genel Ziraat , c)Makine (Tarım Meslek Lisesi), d) Makine (Tarım Teknolojisi), e)Peyzaj, f)Süs Bitkileri, g)Tarım , h)Tarım Teknolojisi, i)Ziraat alanlarından mezun olanlar ; Organik Tarım programına sınavsız yerleşmek için müracaat edebileceklerdir. Diğer lise mezunları ise YGS-6 puanıyla yerleşebilirler. Organik Tarım programı her sene 30 öğrencilik kontenjan ile öğretime devam edecek olup, teori ve pratiğe dayalı iki yıllık eğitim sonunda mezun olanlara “Organik Tarım Teknikeri “unvanı verilecektir. Mezun olan öğrencilerimiz isterlerse ,Dikey Geçiş Sınavına (DGS) katılarak basarili olmaları durumunda Lisans düzeyinde ( Ziraat Mühendisliği ) eğitimlerine devam etme şansına da sahiptirler. Kızıltepe Meslek Yüksekokulu binası ; Mardin- Artuklu İlçemiz sınırlarında olup, 2 katli bahçeli bir binada faaliyetlerini sürdürmektedir.İlçeler garajından sürekli olarak minibüs seferleri vardır.Öğlen yemeği ihtiyacı, fiş karşılığında yemekhaneden karşılanmaktadır. Organik Tarım Programında önlisans düzeyinde halen 11 öğretim elemanı ile eğitim ve öğretim verilmektedir

Journal Issue

Events

Abstract

In this work, host specificity (comparing virulence levels on diverse hosts), temperature response as a physico-morphological characteristic, and genetic diversity of 40 M. phaseolina isolates from sesame and peanut plants with different geographic origins were evaluated. Sesame and peanut isolates of M. phaseolina performed different levels of virulence on maize, watermelon, melon, peanut, and soybean. The temperatures between 25 and 30 degrees C were the optimum temperatures for colony size of isolates from sesame and peanut. A temperature of 25 degrees C was optimal for only 26 isolates (65%), but 30 degrees C was optimal for 39 isolates (97.5%). UPGMA clustering of data indicated that the Sesame and peanut isolates displayed various levels of genetic similarity within a range of 0.79 to 1.0 similarity coefficient index in three major cluster groups. With a few exceptions, isolates from the same or close locations tended to group together.

Description

Keywords

Glycine max, Sesamum indicum, charcoal rot, selective virulence, genetic variation, geographic origin

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Q4

Scopus Q

Source

FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN

Volume

27

Issue

11

Start Page

7374

End Page

7380