MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

The Frequency of Unwanted Student Behaviours in Secondary Schools in Terms of Certain Variables

Loading...
Thumbnail Image

Date

2016

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Common Ground Research Networks

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Educational Sciences / Eğitim Bilimleri Bölümü
Eğitim Bilimleri Bölümü, eğitim ve öğretim hizmetleri bağlamında lisansüstü eğitim programları yoluyla bilim uzmanlığı derecesi sunmakta, uzmanlık adayları bu dereceye tezli, tezsiz, birinci öğretim ve ikinci öğretim gibi çeşitli öğretim seçeneklerini kullanarak erişebilmektedirler. Bölümümüz ayrıca çok sayıda lisans mezununu Pedagojik Formasyon Sertifika Programı dahilinde eğiterek mezunlara ‘öğretmen adayı’ yetkisi, bilgisi ve becerisi kazandırmıştır. Bölümümüzün zengin kadrosu, söz konusu sertifikasyona dair Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu tarafından yakın gelecekte öngörülmesi beklenen yeni öğretmen adayı yetiştirme yöntemlerini uygulayabilecek niteliğe sahiptir. Eğitim Bilimleri Bölümümüz, bugüne kadar gerçekleştirdiği çok sayıda bilimsel ve akademik çalışma yoluyla bölgesel, ulusal ve uluslararası bağlamda eğitim süreçlerinin niteliğinin artırılmasına katkıda bulunmuştur. Avrupa Birliği, Millî Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi paydaşlar ile personel eğitimi, beceri kazandırma eğitimi, okullarda katılım ve niteliğin artırılması gibi başlıklarda proje faaliyetleri yürütülmüş, ulusal ve uluslararası kapsamda çok sayıda bilimsel eser üretilmiş ve eğitim sorunlarının araştırılması ve bu sorunlara çözüm bulunması adına çok sayıda bilimsel toplantıya katılım sağlanmıştır. Bölümümüzün güçlü akademik yapısı, söz konusu çalışmaların gelecekte nitelik düzeyi daha da artırılarak gerçekleşeceği yönünde önemli bir fırsat tanımaktadır. Bölümümüzde eğitim görmek isteyen öğrencileri ve bölümümüz ile işbirliği kurmak isteyen tüm paydaşları nitelikli, kurumsal, saygın, akademik ve bilimsel süreçlerin önemli bir paydaşı olmaya davet ediyoruz.

Journal Issue

Events

Abstract

Unwanted student behaviors are considered to be the biggest obstacle at schools for education to reach its goals. This case may threaten the goals and the safety of schools, and make classroom management difficult. The aim of this study is to examine the frequency of unwanted students behaviors in terms of some personal variables of teachers. The sample of the study consists of 316 secondary school teachers who worked in Batman central district in 2013. As a data collection tool, "Frequency Scale of Unwanted Student Behaviours", which was developed by [11] was utilized. The data were analyzed by using SPSS for Windows 18.0. According to the analysis results, considering the gender, there is difference between teachers' views on regarding the frequency of unwanted student behaviours in the dimension of " out-of-class behaviours". This difference is in female teachers favour. When compared to male teachers, female teachers indicates more that unwanted student behaviours occur. Considering the socio-economic variable, there is significant difference between upper-level and lower-level, and medium-level and lower-level in the dimensions of "interpersonal relationship" and "out-of-class behaviours". This difference is in the favour of lower-level in both dimensions. As for the "interpersonal relationship", there is difference between upper-level and lower-level in this dimension. Again, the difference is in the favour of lower-level. © 2016 International Journal of Learning and Teaching. All Rights Reserved.

Description

Keywords

Socioeconomic Level, Unwanted Student Behaviours, Unwanted Student Behaviours In Secondary Schools

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

N/A

Scopus Q

N/A

Source

International Journal of Learning

Volume

2

Issue

1

Start Page

43

End Page

47