MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Performance Improvement of Genetic Algorithm Based Exam Seating Solution by Parameter Optimization

Loading...
Thumbnail Image

Date

2022

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Journal of Innovative Science and Engineering (JISE)

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Computer Technologies / Bilgisayar Teknolojileri Bölümü
Bilgisayar Programcılığı öğrenim süresi 4 yarıyıl olup, eğitim dili Türkçedir. Kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu bilgisayar teknolojisi ürünlerinin işlevsel kullanımı için gerekli olan yöntem ve teknikleri öğretmek ve bu kurumlarda çalışmak isteyen nitelikle bireyleri yetiştirmektir. Bilgisayar bilimlerinin temel bilgileri ile donatılmış, programlama dillerinin kullanılmasında teknik bilgi ve deneyime sahip, yenilenen teknolojiye kolayca uyum sağlayabilen programcılar yetiştirilmesini sağlayan, bilgi teknolojileri konusunda sadece bölgesel değil ulusal çapta ihtiyaç duyulan nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Mardin Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Programcılığı alanında tecrübeli bir öğretim elemanı kadrosuna sahiptir. Öğrencilerimiz, derslere Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) bünyesinde mevcut olan Canlı Sınıf (sanalsinif.artuklu.edu.tr) sistemi üzerinden katılacaktır. Uygulama gerektiren derslerde ise %30 (Yaklaşık 4 hafta) yüzyüze eğitim alarak Bilgisayar Programcılığı alanıyla ilgili dönem boyunca elde ettikleri teorik birikimi uygulama ve deneyimleme imkanı bulacak ve örgün eğitimin bireye kazandırdığı deneyimleri de yaşama imkanı bulacaklardır. Online (canlı) sunulacak derslere ek olarak, Öğrenme Yönetim Sistemi (oys.artuklu.edu.tr) üzerinden sunulacak etkileşimli öğretim içeriklerinden faydalanabilecek ve Canlı Derslere ait video kayıtlarına da sürekli erişebilecektir.

Journal Issue

Events

Abstract

Exam seat allocation has become a complex problem, with an increasing number of students, subjects, exams, departments, and rooms in higher education institutions. The requirements and constraints of this problem demonstrate characteristics similar to extensively researched exam timetabling problems. They plan for a limited capacity effectively and efficiently. Additionally, exam seating requires a seating arrangement to reduce the number of cheating incidents. In the literature, several genetic algorithm-based methods have been recommended to prevent students, who are close friends, from sitting close during the exams while providing the best exam session arrangement. We improved the performance of the genetic algorithm using parameter optimization and a new elitism method to increase the saturation rate and accuracy. The algorithm was tested on a real-world dataset and demonstrated high potential for the realization of a high-quality seating arrangement compatible with the requirements of educational institutions.

Description

Keywords

Data science applications in education, genetic algorithm, multi-parameter optimization

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Journal of Innovative Science and Engineering (JISE)

Volume

6

Issue

2

Start Page

220

End Page

232