Yiyecek İçecek İşletmelerinin Kültürel Değeri Salaş Mekânlar Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
dc.contributor.author | Demir, Elif | |
dc.contributor.author | Pektaş, Kübra | |
dc.contributor.author | Demirtaş, Nihat | |
dc.date.accessioned | 2025-06-19T13:47:22Z | |
dc.date.available | 2025-06-19T13:47:22Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.department | Artuklu University | en_US |
dc.department-temp | Mardin Artuklu Üniversitesi,Mersin Üniversitesi,Tanımlanmamış Kurum | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, yiyecek içecek işletmelerinin kültürel değeri olarak görülen, “salaş mekân” kavramsal olarak değerlendirilerek “salaş mekân” nedir sorusuna kapsamlı bir yanıt vermek amaçlanmıştır. Bu amaçla ulusal ve uluslararası literatür kapsamlı olarak taranmıştır. Elde edilen bulgularda salaş mekânların, genellikle mütevazı dekorasyonları ve uygun fiyatlı menüleri ile bilinen, samimi ve rahat ortamlar sunan işletmeler olduğu belirlenmiştir. Bu mekânların, yerel kültürün ve toplumsal ilişkilerin önemli bir parçası olarak öne çıktığı tespit edilmiştir. Çalışmada, salaş mekânların kavramsal olarak değerlendirilmesinin yanı sıra kültürel mirası koruma, topluluk duygusunu pekiştirme ve sosyal etkileşimi artırma potansiyelleri olduğu tespit edilmiştir. Literatür ile desteklenen bu çalışmanın sonuçları, bu işletmelerin sürdürülebilirliğini ve kültürel önemini vurgulamaktadır. Çalışmada sonuçların yiyecek içecek sektöründe gelecekteki araştırmalara ışık tutması umut edilmektedir. | en_US |
dc.identifier.doi | 10.21325/jotags.2025.1592 | |
dc.identifier.endpage | 1023 | en_US |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.scopusquality | N/A | |
dc.identifier.startpage | 1005 | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 1305550 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.21325/jotags.2025.1592 | |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1305550/yiyecek-icecek-isletmelerinin-kulturel-degeri-salas-mekanlar-uzerine-kavramsal-bir-degerlendirme-cultural-value-of-food-and-beverage-establishments-a-conceptual-evaluation-of-shabby-places | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12514/8975 | |
dc.identifier.volume | 13 | en_US |
dc.identifier.wosquality | N/A | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Yiyecek İçecek İşletmelerinin Kültürel Değeri Salaş Mekânlar Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme | en_US |
dc.title.alternative | Cultural Value Of Food And Beverage Establishments A Conceptual Evaluation Of Shabby Places | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
relation.isAuthorOfPublication | ba37efa0-8abd-45b9-90de-88d8a2426bfe | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | ba37efa0-8abd-45b9-90de-88d8a2426bfe |