MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Yiyecek İçecek İşletmelerinin Kültürel Değeri Salaş Mekânlar Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme

dc.contributor.author Demir, Elif
dc.contributor.author Pektaş, Kübra
dc.contributor.author Demirtaş, Nihat
dc.date.accessioned 2025-06-19T13:47:22Z
dc.date.available 2025-06-19T13:47:22Z
dc.date.issued 2025
dc.department Artuklu University en_US
dc.department-temp Mardin Artuklu Üniversitesi,Mersin Üniversitesi,Tanımlanmamış Kurum en_US
dc.description.abstract Bu çalışmada, yiyecek içecek işletmelerinin kültürel değeri olarak görülen, “salaş mekân” kavramsal olarak değerlendirilerek “salaş mekân” nedir sorusuna kapsamlı bir yanıt vermek amaçlanmıştır. Bu amaçla ulusal ve uluslararası literatür kapsamlı olarak taranmıştır. Elde edilen bulgularda salaş mekânların, genellikle mütevazı dekorasyonları ve uygun fiyatlı menüleri ile bilinen, samimi ve rahat ortamlar sunan işletmeler olduğu belirlenmiştir. Bu mekânların, yerel kültürün ve toplumsal ilişkilerin önemli bir parçası olarak öne çıktığı tespit edilmiştir. Çalışmada, salaş mekânların kavramsal olarak değerlendirilmesinin yanı sıra kültürel mirası koruma, topluluk duygusunu pekiştirme ve sosyal etkileşimi artırma potansiyelleri olduğu tespit edilmiştir. Literatür ile desteklenen bu çalışmanın sonuçları, bu işletmelerin sürdürülebilirliğini ve kültürel önemini vurgulamaktadır. Çalışmada sonuçların yiyecek içecek sektöründe gelecekteki araştırmalara ışık tutması umut edilmektedir. en_US
dc.identifier.doi 10.21325/jotags.2025.1592
dc.identifier.endpage 1023 en_US
dc.identifier.issn 2147-8775
dc.identifier.issue 1 en_US
dc.identifier.scopusquality N/A
dc.identifier.startpage 1005 en_US
dc.identifier.trdizinid 1305550
dc.identifier.uri https://doi.org/10.21325/jotags.2025.1592
dc.identifier.uri https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1305550/yiyecek-icecek-isletmelerinin-kulturel-degeri-salas-mekanlar-uzerine-kavramsal-bir-degerlendirme-cultural-value-of-food-and-beverage-establishments-a-conceptual-evaluation-of-shabby-places
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/8975
dc.identifier.volume 13 en_US
dc.identifier.wosquality N/A
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof Journal of Tourism and Gastronomy Studies en_US
dc.relation.publicationcategory Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Yiyecek İçecek İşletmelerinin Kültürel Değeri Salaş Mekânlar Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme en_US
dc.title.alternative Cultural Value Of Food And Beverage Establishments A Conceptual Evaluation Of Shabby Places en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication
relation.isAuthorOfPublication ba37efa0-8abd-45b9-90de-88d8a2426bfe
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery ba37efa0-8abd-45b9-90de-88d8a2426bfe

Files