Yiyecek İçecek İşletmelerinin Kültürel Değeri Salaş Mekânlar Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
No Thumbnail Available
Date
2025
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Open Access Color
OpenAIRE Downloads
OpenAIRE Views
Abstract
Bu çalışmada, yiyecek içecek işletmelerinin kültürel değeri olarak görülen, “salaş mekân” kavramsal olarak değerlendirilerek “salaş mekân” nedir sorusuna kapsamlı bir yanıt vermek amaçlanmıştır. Bu amaçla ulusal ve uluslararası literatür kapsamlı olarak taranmıştır. Elde edilen bulgularda salaş mekânların, genellikle mütevazı dekorasyonları ve uygun fiyatlı menüleri ile bilinen, samimi ve rahat ortamlar sunan işletmeler olduğu belirlenmiştir. Bu mekânların, yerel kültürün ve toplumsal ilişkilerin önemli bir parçası olarak öne çıktığı tespit edilmiştir. Çalışmada, salaş mekânların kavramsal olarak değerlendirilmesinin yanı sıra kültürel mirası koruma, topluluk duygusunu pekiştirme ve sosyal etkileşimi artırma potansiyelleri olduğu tespit edilmiştir. Literatür ile desteklenen bu çalışmanın sonuçları, bu işletmelerin sürdürülebilirliğini ve kültürel önemini vurgulamaktadır. Çalışmada sonuçların yiyecek içecek sektöründe gelecekteki araştırmalara ışık tutması umut edilmektedir.
Description
Keywords
Turkish CoHE Thesis Center URL
Fields of Science
Citation
WoS Q
N/A
Scopus Q
N/A
Source
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Volume
13
Issue
1
Start Page
1005
End Page
1023
URI
https://doi.org/10.21325/jotags.2025.1592
https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1305550/yiyecek-icecek-isletmelerinin-kulturel-degeri-salas-mekanlar-uzerine-kavramsal-bir-degerlendirme-cultural-value-of-food-and-beverage-establishments-a-conceptual-evaluation-of-shabby-places
https://hdl.handle.net/20.500.12514/8975
https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1305550/yiyecek-icecek-isletmelerinin-kulturel-degeri-salas-mekanlar-uzerine-kavramsal-bir-degerlendirme-cultural-value-of-food-and-beverage-establishments-a-conceptual-evaluation-of-shabby-places
https://hdl.handle.net/20.500.12514/8975