MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Possibilities of Using Probiotics in Cheese

Thumbnail Image

Date

2018

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Open Access Color

OpenAIRE Downloads

OpenAIRE Views

Research Projects

Organizational Units

Organizational Unit
Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Günümüzde, tüketiciler sağlıklı ve güvenli yiyecek-içecekler tüketmek istemekte, yine ülkemiz açısından çok önemli olan turizm sektöründe turist tercihlerinde tarihi ve kültürel miras ile çeşitli sanatsal ve kültürel aktivitelere doğru önemli bir eğilim görülmektedir. Bu eğilim kapsamında gastronomik değerlere ilgi her geçen gün artmaktadır. Bu bağlamda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü sağlıklı ve güvenli yiyecek içecek üretimi ve gastronomi turizmi faaliyetlerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde, mevcut kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir işlevi üstlenmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı, yiyecek ve içecek sektörüne mutfak şefi ve yönetici olmaya aday, sağlıklı ve güvenli yiyecek içecek üretebilen, yerel yeme-içme kültürünü yaşatan, mevcut değerleri ortaya çıkaran, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekleri sunabilecek gastronom ve yöneticiler yetiştirerek sektörde eksikliği hissedilen, nitelikli, eğitimli, lisan bilen eleman sayısının artmasına katkı sağlamaktır.

Journal Issue

Events

Abstract

Probiotics are live food additives that provide beneficial effects to host health by providing and improving intestinal microbial balance. Cheese is also included in these microorganisms. After the full fat milk, crema or partially or completely ground milk, buttermilk or a mixture of some or all of them has been coagulated with the appropriate proteolytic enzymes called cheese yeast or harmless organic acids; is the milk product that is obtained by whey, shaping and salting, consumed after fresh or matured. Especially, interest and expectations for these types of products are also increasing because of with increasing consumer awareness of healthy and balanced nutrition in recent years. In this sense, milk and its products, especially probiotic products, are at the forefront. Advantages of probiotic bacteria and their positive effects on human health are increasingly emphasized and there is an increase in the consumption of fermented dairy products produced with probiotic bacteria. Probiotics are used such as yoghurt, vanilla, fruit flavored and milk drinks, butter, cheese, ice cream, puddings, cakes and baby foods. In this study, the use of probiotic bacteria in cheese as well as health and nutritional properties have been compiled

Description

Keywords

Health, probiotics, cheese

Turkish CoHE Thesis Center URL

Fields of Science

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Volume

Issue

Start Page

End Page