KAYNAK TÜKETİM MUHASEBESİ YÖNTEMİNİN ÖZEL BİR EĞİTİM KURUMUNDA UYGULANMASI
dc.contributor.author | Gutnu, Mehmet Murat | |
dc.contributor.other | 17.08. Department of Hotel, restaurant and Catering / Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü | |
dc.contributor.other | 17. Vocational Higher School / Meslek Yüksekokulu | |
dc.contributor.other | 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi | |
dc.date.accessioned | 2024-01-19T11:15:29Z | |
dc.date.available | 2024-01-19T11:15:29Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı, modern bir maliyet ve karar verme yöntemi olan Kaynak Tüketim Muhasebesi (KTM) yönteminin hizmet işletmesinde uygulanabilirliğini tespit etmek ve KTM ile işletmenin geleneksel yöntemle bulduğu sonuçları karşılaştırarak analiz etmektir. Bu kapsamda, özel bir eğitim kurumunda örnek olay yöntemi kullanılarak KTM yöntemi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda KTM yönteminin bir hizmet işletmesi olan özel bir eğitim kurumunda uygulanabilir olduğu, kullanılmayan/atıl kapasite maliyetlerini hesaplayarak birim öğrenci maliyetlerini doğru tespit ettiği ve geleneksel yönteme göre birçok üstünlüğe sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır. | en_US |
dc.identifier.citation | Gutnu, M.M. ve Türk, Z. (2023). Kaynak Tüketim Muhasebesi Yönteminin Özel Bir Eğitim Kurumunda Uygulanması. Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi, 25(1), 98-130. https://doi.org/10.31460/mbdd.1063889 | en_US |
dc.identifier.issn | 2564-7164 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12514/5701 | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kaynak Tüketim Muhasebesi, Kullanılmayan/Atıl Kapasite, Alman Maliyet Muhasebesi | en_US |
dc.title | KAYNAK TÜKETİM MUHASEBESİ YÖNTEMİNİN ÖZEL BİR EĞİTİM KURUMUNDA UYGULANMASI | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
gdc.author.id | 0000-0002-3547-0729 | |
gdc.author.id | 0000-0001-6744-1255 | |
gdc.description.department | MAÜ, Meslek Yüksekokulları, Mardin Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü | en_US |
gdc.description.endpage | 130 | en_US |
gdc.description.issue | 25 | en_US |
gdc.description.publicationcategory | Diğer | en_US |
gdc.description.startpage | 98 | en_US |
gdc.description.volume | 1 | en_US |
gdc.identifier.trdizinid | 1162204 | |
relation.isAuthorOfPublication | e69cb103-9dc5-4d38-9270-4fd8963e25ac | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | e69cb103-9dc5-4d38-9270-4fd8963e25ac | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 5d3e5530-0a15-4afb-ac68-bbb3e72d0d91 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 7ac23c9e-1f47-4697-a5c8-3fe0c2bfcdb2 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | 5d3e5530-0a15-4afb-ac68-bbb3e72d0d91 |