Depolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin pul kırmızıbiberin bazı özellikleri üzerine etkisi
dc.contributor.author | Çetiner, Esra | |
dc.contributor.author | Korkmaz, Aziz | |
dc.contributor.author | Karakuş, Mehmet Şükrü | |
dc.contributor.author | Atasoy, Ahmet Ferit | |
dc.contributor.other | 09.03. Department of Nutrition and Dietetics/ Beslenme ve Diyetetik Bölümü | |
dc.contributor.other | 9. Faculty of Health Sciences / Sağlık Bilimleri Fakültesi | |
dc.contributor.other | 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi | |
dc.date.accessioned | 2023-12-28T11:41:01Z | |
dc.date.available | 2023-12-28T11:41:01Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, geleneksel yöntemlerle üretilen pul kırmızıbiberlerin pH, titrasyon asitliği ve renk değerlerine (L*, a*, b*, C* ve h°) depolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin etkileri araştırılmıştır. Depolama sıcaklığı pul kırmızıbiberlerin pH, titrasyon asitliği, L*, a*, b* ve C* değerleri üzerine etkisi çok önemli bulunmuştur (P<0.001). Pul kırmızıbiberlerin pH, titrasyon asitliği, L*, a*, b*, C* ve h° değerleri üzerine depolama süresinin çok önemli olduğu belirlenmiştir (P<0.001). Zeytinyağı ilavesi, pul kırmızıbiberlerin titrasyon asitliği, L*, b*, C* ve h° değerleri üzerine P<0.001 düzeyinde etkili olmuştur. Çalışma sonuçları, pul kırmızıbiberlerin renk kalitesini artırmak amacıyla zeytinyağının ilave edilebileceğini göstermektedir. Ayrıca renk kalitesinin uzun süre korunabilmesi içinde +4 oC’de depolanması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. | en_US |
dc.identifier.citation | Çetiner, E., Karakuş, M. Ş., Korkmaz, A., Atasoy, A. F. (2022). Depolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin pul kırmızıbiberin bazı özellikleri üzerine etkisi. Harran Tarım Ve Gıda Bilimleri Dergisi, 26(4), 538-548 | en_US |
dc.identifier.doi | 10.29050/harranziraat.1136959 | |
dc.identifier.issn | 2587-1358 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.29050/harranziraat.1136959 | |
dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1306140/depolama-sicakligi-depolama-suresi-ve-zeytinyagi-ilavesinin-pul-kirmizibiberin-bazi-ozellikleri-uzerine-etkisi | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Depolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin pul kırmızıbiberin bazı özellikleri üzerine etkisi | en_US |
dc.title | Depolama Sıcaklığı, Depolama Süresi ve Zeytinyağı İlavesinin Pul Kırmızıbiberin Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi | |
dc.type | Article | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
gdc.coar.access | open access | |
gdc.coar.type | text::journal::journal article | |
gdc.description.department | Artuklu University | en_US |
gdc.description.departmenttemp | Mardin Artuklu Üniversitesi,Harran Üniversitesi,Harran Üniversitesi,Harran Üniversitesi,Harran Üniversitesi,Harran Üniversitesi | en_US |
gdc.description.endpage | 548 | en_US |
gdc.description.issue | 4 | en_US |
gdc.description.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
gdc.description.scopusquality | N/A | |
gdc.description.startpage | 538 | en_US |
gdc.description.volume | 26 | en_US |
gdc.description.wosquality | N/A | |
gdc.identifier.trdizinid | 1306140 | |
gdc.openalex.fwci | 0.0 | |
relation.isAuthorOfPublication | 90b63c5a-ac34-49c0-b6ec-ace55d660cb1 | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | 90b63c5a-ac34-49c0-b6ec-ace55d660cb1 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 632fabc5-6bb5-43ef-8a92-8f603b8b9d34 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | cbf35a4a-7e92-4e43-b898-3a77ba9a5cfd |
Files
Original bundle
1 - 1 of 1
Loading...
- Name:
- Depolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin pul kırmızıbiberin bazı özellikleri üzerine etkisi.pdf
- Size:
- 809.53 KB
- Format:
- Adobe Portable Document Format
- Description:
- Araştırma Makalesi
License bundle
1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
- Name:
- license.txt
- Size:
- 1.44 KB
- Format:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Description: