Gastronomi Turizmi Strateji ve Eylem Planı: Nitel Bir Yaklaşım

dc.contributor.author YARIŞ, Ahmet
dc.contributor.author ÇAKAR, Kadir
dc.contributor.author AYKOL, Şehmus
dc.contributor.other 11.03. Department of Tourism Management / Turizm İşletmeciliği Bölümü
dc.contributor.other 11.01. Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
dc.contributor.other 11. Faculty of Tourism / Turizm Fakültesi
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2019-05-14T17:27:15Z
dc.date.available 2019-05-14T17:27:15Z
dc.date.issued 2018
dc.description.abstract Kitle turizmi destinasyonlarının rekabetçi stratejilerini konumlandırdıkları bir turizm türü haline gelen Gastronomi Turizmine ilgi artmaktadır. Gastronomi Turizmi özelde turistik destinasyonlara ve genelde de ülke ekonomilerine sağlamış olduğu katkılardan dolayı destinasyon yönetim örgütleri ve destinasyon yöneticileri tarafından kalkınma planlarında yer almaktadır. Bu çalışma ilgili alan yazında daha önce çok az vurgulanan bir tema olan Gastronomi Strateji ve Eylem Planı konusunu ele almayı amaçlamıştır. Çalışmada nitel veri analizi yöntemi kullanılmış olup verilerin analizi için içerik analizinden faydalanılmıştır. Elde edilen verilerden, ana tema altında 4 farklı alt tema (vizyon, misyon, amaç-hedefler ve eylem planı) ve söz konusu bu alt temalar da kendi içinde farklı kategorilere ayrılmıştır. Çalışmadan elde edilen bulgular farklı destinasyonların benimsedikleri strateji ve eylem planlarının ortak birtakım niteliklere sahip olduklarını ve benzer yaklaşımlar sergilediklerini göstermektedir. Ayrıca alan yazında karşılaşılan eylem planları ile benzerlik gösterdiklerini ortaya çıkarmaktadır. en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/370
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Gastronomi Kongresi Ankara 2018 en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject gastronomi en_US
dc.subject gastronomi turizmi en_US
dc.subject strateji en_US
dc.subject eylem planı en_US
dc.title Gastronomi Turizmi Strateji ve Eylem Planı: Nitel Bir Yaklaşım en_US
dc.type Presentation en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.institutional Çakar, Kadir
gdc.author.institutional Aykol, Şehmus
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::conference output
gdc.description.department MAÜ, Fakülteler, Turizm Fakültesi, Konaklama İşletmeciliği Bölümü en_US
gdc.description.publicationcategory Kategorisiz en_US
relation.isAuthorOfPublication 031199c1-6286-4233-99ff-a61b0734b0d2
relation.isAuthorOfPublication a87bb137-66f9-4d35-9154-8fd79406d650
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery 031199c1-6286-4233-99ff-a61b0734b0d2
relation.isOrgUnitOfPublication 8ed43942-fb43-4b18-b9a6-d4980c7d48e1
relation.isOrgUnitOfPublication 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e
relation.isOrgUnitOfPublication 46d347b2-ca6c-437b-a25c-534fb8c461ba
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 8ed43942-fb43-4b18-b9a6-d4980c7d48e1

Files

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: