KORONAVİRÜS PANDEMİSİ VE TÜRKİYE’DE BİTKİSEL ÜRETİME ETKİSİ
Loading...
Date
2020
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Open Access Color
OpenAIRE Downloads
OpenAIRE Views
Abstract
Çin’in Wuhan şehrinde 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan ve koronavirüs hastalığına (COVID-19) sebep olan, yeni koronavirüs büyük bir küresel salgına dönüşerek dünyada pek çok kişinin ölümüne yol açmıştır.Virüsün görülmesinden sonra tüketicilerin marketlere yığılması, gıdaya olan taleplerin artması buna bağlı olarak insanlarda bir panik havası oluşmuştur. Tarım sektörü, insanın sağlıklı ve dengeli beslenmesinde ve gıda güvenliği açısında oldukça öneme sahiptir. Buna çözüm olarak üretim risklerin doğru bir şekilde analiz edilerek acil çözüm önerilerini devreye sokmak gerekiyor. Tarımsal üretimin artırılması mutlak bir zorunluluktur. Bu durum bizim ülkemiz için bir fırsattır. Bu fırsatı lehimize çevirmek için elbirliği ile üretimimizi artırmalıyız.
Description
ORCID
Keywords
Türkiye, koronavirüs pandemi, tarım, bitkisel üretim
Turkish CoHE Thesis Center URL
Fields of Science
Citation
WoS Q
Scopus Q
Source
Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Volume
3
Issue
1
Start Page
41
End Page
55