MAÜ GCRIS Standart veritabanının içerik oluşturulması ve kurulumu Research Ecosystems (https://www.researchecosystems.com) tarafından devam etmektedir. Bu süreçte gördüğünüz verilerde eksikler olabilir.
 

Türkiye'de Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölüm Müfredatları Ne Kadar Sürdürülebilir?

dc.contributor.author Yiğit, Serkan
dc.contributor.other Department of Gastronomy and Culinary Arts / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
dc.date.accessioned 2025-02-15T19:42:05Z
dc.date.available 2025-02-15T19:42:05Z
dc.date.issued 2023
dc.department Artuklu University en_US
dc.department-temp MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ en_US
dc.description.abstract Bu çalışmada Türkiye’de çeşitli fakülte bünyesinde yer alan gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin müfredatları sürdürülebilirlik kavramı kapsamında incelenmesi ve kavram ile ilişkili olan dersler hakkında durum tespiti yapılması amaçlanmaktadır. Çalışmada nitel araştırma yöntemi benimsenmiş olup veriler içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Bu kapsamda 72 fakültede yer alan gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin müfredatları incelenmiştir. Analiz sonucunda 47 bölümde sürdürülebilirlik kavramı ile ilişkili en az bir ders yer alırken, 23 bölümde ise sürdürülebilirlik kavramı ile ilişkili ders tespit edilememiştir. Ayrıca iki gastronomi ve mutfak sanatları bölüm müfredatına ise erişim sağlanamamıştır. Bölüm müfredatlarında 80 adet dersin sürdürülebilirlik kavramı ile ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen dersler, bölüm müfredatlarında çoğunlukla beşinci yarıyılda yer almaktadır. İçerik analizine tabi tutulan dersler kategorilere ayrılmış ve dersler “sürdürülebilir gastronomi” kategorisinde yoğunlaşmıştır. Elde edilen bulgular ışığında konuya yönelik öneriler geliştirilerek, turizm sektörü ve gelecek için önemli bir konu olan sürdürülebilirlik kavramına ilişkin farkındalığın artırılması amaçlanmıştır. en_US
dc.identifier.citationcount 1
dc.identifier.doi 10.33083/joghat.2023.300
dc.identifier.endpage 786 en_US
dc.identifier.issn 2619-9548
dc.identifier.issue 2 en_US
dc.identifier.scopusquality N/A
dc.identifier.startpage 780 en_US
dc.identifier.trdizinid 1185882
dc.identifier.uri https://doi.org/10.33083/joghat.2023.300
dc.identifier.uri https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/1185882/turkiyede-gastronomi-ve-mutfak-sanatlari-bolum-mufredatlari-ne-kadar-surdurulebilir
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/6467
dc.identifier.volume 6 en_US
dc.identifier.wosquality N/A
dc.institutionauthor Yiğit, Serkan
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) en_US
dc.relation.publicationcategory Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Otelcilik en_US
dc.subject Konaklama en_US
dc.subject Spor Ve Turizm en_US
dc.subject Eğitim en_US
dc.subject Eğitim Araştırmaları en_US
dc.subject Beşeri Bilimler en_US
dc.title Türkiye'de Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölüm Müfredatları Ne Kadar Sürdürülebilir? en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication
relation.isAuthorOfPublication bc75d54d-b85c-4dd3-8696-55bc58509f27
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery bc75d54d-b85c-4dd3-8696-55bc58509f27
relation.isOrgUnitOfPublication 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 04104501-035d-41be-8cd7-b78a83f2c69e

Files