Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Üç Farklı İlin Üzümlerinin GC-FID Metoduyla Yağ Asitlerinin Karşılaştırılması
dc.authorid | 0000-0002-3122-7086 | |
dc.authorwosid | JQJ-2277-2023 | |
dc.contributor.author | Güngören, Muhammed | |
dc.contributor.other | Department of Medical Services and Techniques / Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümü | |
dc.date.accessioned | 2023-12-13T10:30:48Z | |
dc.date.available | 2023-12-13T10:30:48Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.department | MAÜ, Meslek Yüksekokulları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmada Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep kuru üzümlerinin yağ asit düzeyleri belirlendi. Mardin kuru üzümünün yağ asit düzeyleri ΣPUFA % 49.60, ΣMUFA % 29.61, ΣUSFA % 79.21 ve ΣSFA % 22.02 olarak, Diyarbakır kuru üzümünün yağ asit düzeyleri ΣPUFA % 22.80, ΣMUFA % 37.72, ΣUSFA % 60.58, ΣSFA % 40.45 ve Gaziantep kuru üzümünün yağ asit düzeyleri ΣPUFA % 44.77, ΣMUFA % 27.34, ΣUSFA % 72.12, ΣSFA % 28.62 olarak tespit edildi. Mardin ve Gaziantep kuru üzümünün linoleik asit (18:2n6c) düzeyi yüksek çıkarken Diyarbakır kuru üzümünün oleik asit (18:1n9c) ve palmitik asit (16:0) düzeylerinin yüksek çıktığı gözlendi. | en_US |
dc.identifier.trdizinid | 1140142 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12514/4636 | |
dc.institutionauthor | Güngören, Muhammed | |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarı | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.title | Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Üç Farklı İlin Üzümlerinin GC-FID Metoduyla Yağ Asitlerinin Karşılaştırılması | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dspace.entity.type | Publication | |
relation.isAuthorOfPublication | 63aba39c-e837-46ab-b4ce-223dbd6e9444 | |
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery | 63aba39c-e837-46ab-b4ce-223dbd6e9444 | |
relation.isOrgUnitOfPublication | 256d1c0a-4c75-476b-b468-80c6b6a899f2 | |
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery | 256d1c0a-4c75-476b-b468-80c6b6a899f2 |
Files
Original bundle
1 - 1 of 1
Loading...
- Name:
- Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Üç Farklı İlin Üzümlerinin GC-FID Metoduyla Yağ Asitlerinin Karşılaştırılması.pdf
- Size:
- 724.47 KB
- Format:
- Adobe Portable Document Format
- Description:
License bundle
1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
- Name:
- license.txt
- Size:
- 1.44 KB
- Format:
- Item-specific license agreed upon to submission
- Description: