Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Üç Farklı İlin Üzümlerinin GC-FID Metoduyla Yağ Asitlerinin Karşılaştırılması

dc.contributor.author Güngören, Muhammed
dc.contributor.other 21.02. Department of Medical Services and Techniques / Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümü
dc.contributor.other 21. Vocational School of Health Services / Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
dc.contributor.other 01. Mardin Artuklu University / Mardin Artuklu Üniversitesi
dc.date.accessioned 2023-12-13T10:30:48Z
dc.date.available 2023-12-13T10:30:48Z
dc.date.issued 2019
dc.description.abstract Bu çalışmada Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep kuru üzümlerinin yağ asit düzeyleri belirlendi. Mardin kuru üzümünün yağ asit düzeyleri ΣPUFA % 49.60, ΣMUFA % 29.61, ΣUSFA % 79.21 ve ΣSFA % 22.02 olarak, Diyarbakır kuru üzümünün yağ asit düzeyleri ΣPUFA % 22.80, ΣMUFA % 37.72, ΣUSFA % 60.58, ΣSFA % 40.45 ve Gaziantep kuru üzümünün yağ asit düzeyleri ΣPUFA % 44.77, ΣMUFA % 27.34, ΣUSFA % 72.12, ΣSFA % 28.62 olarak tespit edildi. Mardin ve Gaziantep kuru üzümünün linoleik asit (18:2n6c) düzeyi yüksek çıkarken Diyarbakır kuru üzümünün oleik asit (18:1n9c) ve palmitik asit (16:0) düzeylerinin yüksek çıktığı gözlendi. en_US
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12514/4636
dc.language.iso tr en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Üç Farklı İlin Üzümlerinin GC-FID Metoduyla Yağ Asitlerinin Karşılaştırılması en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication
gdc.author.id 0000-0002-3122-7086
gdc.author.institutional Güngören, Muhammed
gdc.author.wosid JQJ-2277-2023
gdc.coar.access open access
gdc.coar.type text::journal::journal article
gdc.description.department MAÜ, Meslek Yüksekokulları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü en_US
gdc.description.publicationcategory Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarı en_US
gdc.identifier.trdizinid 1140142
relation.isAuthorOfPublication 63aba39c-e837-46ab-b4ce-223dbd6e9444
relation.isAuthorOfPublication.latestForDiscovery 63aba39c-e837-46ab-b4ce-223dbd6e9444
relation.isOrgUnitOfPublication 256d1c0a-4c75-476b-b468-80c6b6a899f2
relation.isOrgUnitOfPublication 98e86623-06a0-4127-be83-a120e4f62572
relation.isOrgUnitOfPublication 39ccb12e-5b2b-4b51-b989-14849cf90cae
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery 256d1c0a-4c75-476b-b468-80c6b6a899f2

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Loading...
Thumbnail Image
Name:
Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Üç Farklı İlin Üzümlerinin GC-FID Metoduyla Yağ Asitlerinin Karşılaştırılması.pdf
Size:
724.47 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
No Thumbnail Available
Name:
license.txt
Size:
1.44 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: